VELO versterkt jeugdopleiding met komst Jeremy van der Stap

Met ingang van volgend seizoen wordt de jeugdopleiding van het Wateringse VELO versterkt met een nieuwe functie, namelijk die van Hoofd Jeugd Opleiding (HJO) – Onderbouw. Het bestuur van VELO heeft hiervoor met Jeremy van der Stap (foto) overeenstemming bereikt over een contract voor één seizoen, waarbij uiteraard de intentie is om hier een langdurige samenwerking van te maken.

Jeremy van der Stap (30) komt over van dorpsgenoot KMD, waar hij al dertien jaar succesvol werkt als trainer en HJO. Er zijn meerdere diepgaande gesprekken gevoerd over de rol bij VELO. Zeker omdat dit een nieuwe rol is, zijn er veel onderwerpen besproken en plannen gemaakt.

Selectie- en breedtesport

Jeremy van der Stap wordt als HJO verantwoordelijk voor de JO5 tot en met de JO12. Uniek aan deze rol is dat hij verantwoordelijk wordt voor zowel de selectieteams als de breedtesport. Alle teams, spelers en trainers zullen dus professionele ondersteuning, coaching en begeleiding van hem gaan krijgen.

Investering

,,Dit is al sinds mijn aantreden drie jaar geleden een grote wens van het VELO jeugdbestuur. Een technisch verantwoordelijke man voor de breedtesport teams,” aldus jeugdvoorzitter Peter Hartman op de clubsite. ,,Samen met Raymond (van Asten – red.), bestuurslid Technische Zaken, is het nu gelukt om een combinatie te maken tussen selecties en breedtesport. Met zijn komst investeert VELO dus verder in de jeugdopleiding.”

Netwerk

Raymond van Asten hierover: ,,De wens van Peter Hartman was duidelijk en hierover werd al vaker gesproken in het bestuur. Ik vind dat spelertjes in de onderbouw zich ook van uit de JO10-3 of JO9-4 moeten kunnen ontwikkelen naar een selectieteam, maar vind daar maar eens een geschikt persoon voor. Vanuit mijn netwerk heb ik Jeremy leren kennen en hij is voor ons een schot in de roos. Ik heb meerdere gesprekken met hem gevoerd en hij heeft bij KMD zijn meerwaarde bewezen. Jeremy is jong en ambitieus, maar voor zijn leeftijd al zeer ervaren. Hij zocht een nieuwe uitdaging en die kunnen we hem bij VELO bieden. Bovendien keert hij terug bij de club waar hij zelf jarenlang gespeeld heeft. Kortom: wij zijn erg blij!”

De nieuwe HJO onderbouw zal verantwoordelijk zijn voor de implementatie en uitvoer van het jeugdbeleidsplan en de spel- en opleidingsprincipes van VELO. Met name begeleiden, ontwikkelen en coachen van de trainers en “voetbal-ouders” staat hoog op de prioriteitenlijst.

 

Lees verder