Vivianne Miedema rekent na blessure niet op WK volgend jaar

Vivianne Miedema (foto) was er al bang voor, nadat zij afgelopen donderdag tijdens het Champions League-duel tussen Arsenal en Olympique Marseille met een knieblessure per brancard het veld moest verlaten.

Onderzoek in het ziekenhuis heeft namelijk uitgewezen, dat Miedema haar voorste kruisband heeft gescheurd. Voor zichzelf heeft zij inmiddels al een streep door het WK komende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland gezet.

Huilen

Toch is bij een heel gunstig genezingsproces deelname aan dat WK nog niet helemaal uitgesloten. Toch laat Miedema zelf via Twitter weten: ,,Ik wist het meteen. Er gaan zoveel dingen door je hoofd dan: ik zal niet in staat zijn mijn team nog te helpen dit seizoen, geen WK, een operatie en een lange revalidatie. Ik ga hier niet zeggen dat ik sterker terug zal komen. Het zal zwaar worden met veel moeilijke dagen – veel huilen – maar jammer genoeg is dit een onderdeel van voetbal.”

Operatie

Door vochtophoping in de knie, was het niet mogelijk direct een operatie te ondergaan en dit zal nu naar verluidt in januari gebeuren. Een sporter in de top staat met zo’n blessure gemiddeld zes tot negen maanden buitenspel. Het eerste duel voor de OranjeLeeuwinnen tijdens dat WK staat op de rol op 23 juli 2023.

Lees verder