O23: Handhaving voor FC Skillz, SVC’08 degradeert na nederlaag

Op dinsdagavond werden nog twee duels gespeeld in de O23-competitie. Beide wedstrijden waren van belang voor het bepalen van de degradant. FC Skillz versloeg HVV en stelde haar plek in de Tweede Divisie veilig. SVC’08 redde het niet tegen sv Den Hoorn en komt volgend seizoen een niveau lager uit.

2e divisie B

FC Skillz moest een punt pakken van het reeds gedegradeerde HVV om ook volgend seizoen in de Tweede Divisie uit te komen. Tot aan de rust bleef het spannend in het duel. De teams gingen aan de thee zonder te scoren. In het tweede bedrijf kon Yassin Chentouf (foto) op aangeven van Abdessamie el Bouzrouti de score openen. Na een uur werd het 2-0 door een treffer van Brayley Tweeboom. Uiteindelijk stelde Emir Kurt met twee doelpunten de zege veilig. Door de overwinning handhaafde FC Skillz zich en moet BVCB afdalen naar de Derde Divisie.

3e divisie C

sv Den Hoorn kwam uitstekend uit de startblokken tegen SVC’08. Al na één minuut en twaalf seconden gingen de handen van de thuisploeg de lucht in na een treffer van Khaalid Osman. sv Den Hoorn kreeg meer kansen om te scoren, maar de stand bleef 1-0. SVC’08 kreeg daarna meer grip op het duel en creëerde uit snelle tegenaanvallen kansen, maar verzuimde de trekker over te halen.

In de tweede helft nam SVC’08 meer risico om de noodzakelijke overwinning binnen te halen. sv Den Hoorn profiteerde en liep door treffers van Dave Koene en Kay Zhé van Es uit naar 3-0. Na een fraaie treffer van Jan Kester uit een vrije trap, scoorde de debuterende Paul Teunissen in blessuretijd de 5-0. sv Den Hoorn eindigde door deze overwinning op een tweede positie. Voor SVC’08 waren de gevolgen ernstiger. De nederlaag betekende degradatie naar de Vierde Divisie.