Sarina Wiegman ontvangt twee prijzen in één week

Een superweek aan het einde van het jaar voor de Haagse coach Sarina Wiegman, alweer jaren wonend in Monster. Zij werd zowel in Den Haag als in Engeland gehuldigd.

Maandag was tijdens het Haags Sportgala in de Sportcampus Zuiderpark de prijs van ‘Coach van het Jaar’ voor Sarina Wiegman. Zij won deze onderscheiding nu voor de vierde maal en terecht. Na eerder Europees kampioen te zijn geworden met de OranjeLeeuwinnen, herhaalde zij afgelopen zomer dat kunststukje door met het Engelse vrouwenteam de Europese titel in de wacht te slepen.

Engeland

In Engeland wachtte vervolgens nog een eervolle prijs. Sarina Wiegman is door de BBC verkozen tot Sportcoach van het Jaar. In aanloop naar het EK in Engeland bleef het nationale elftal onder haar leiding al 26 wedstrijden ongeslagen. Ook de Oranje Leeuwinnen moesten het onderspit delven tegen hun oude leermeester (5-1). Een fraaie prijs in Engeland, terwijl Wiegman in eigen land op bijna hetzelfde moment naast dezelfde prijs greep, die nu naar Jeroen Otter ging.

Bescheidenheid

Blij met haar prijs, officieel genoemd ‘BBC Sports Personality Coach of the Year’, zei Wiegman bij de BBC: ,,Ik voel me vereerd, maar hierbij past ook bescheidenheid. Zonder de fantastische groep van speelsters had ik dit nooit kunnen bereiken. En we hadden een geweldige staf. Het was allemaal fantastisch.”

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder