KNVB stelt Mohamed Attaibi aan als programmamanager zaalvoetbal

Mohamed Attaibi (foto) wordt programmamanager zaalvoetbal bij de KNVB. De 113-voudig international van Oranje Futsal gaat deze nieuwe functie binnen de KNVB bekleden en gaat zich erop richten dat het zaalvoetbal, of Futsal zoals het internationaal bekend staat, nog meer op de kaart komt te staan in Nederland.

Attaibi was al werkzaam op de marketingafdeling van de KNVB, maar verruilt zijn huidige functie nu voor deze nieuwe rol in het zaalvoetballandschap. Attaibi is een goede bekende binnen het zaalvoetbal in Nederland. Hij is international van Oranje Futsal en heeft al 113 interlands met veertig doelpunten achter zijn naam staan. Verder is hij ook actief in de Eredivisie zaalvoetbal, hij speelt bij FC Marlène in Heerhugowaard. Ook was Attaibi het gezicht en één van de kartrekkers bij de KNVB om het EK Futsal in 2022 naar Nederland te halen.

Stappen

,,Dit is een prachtige kans voor mij’’, aldus Mohamed Attaibi op de site van de voetbalbond. ,,Dat deze nieuwe functie in het leven geroepen is binnen KNVB laat zien dat we echt stappen willen gaan zetten met het zaalvoetbal. Met het EK 2022 nog vers in het geheugen is dit ook het moment om door te pakken en het is top om te zien dat dit nu ook gebeurt. Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in om mijn ervaringen van de afgelopen jaren in te gaan zetten om, samen met mijn collega’s binnen en buiten de KNVB, het zaalvoetbal naar een hoger plan te gaan tillen.’’

Kansen

De functie van programmamanager zaalvoetbal is nieuw binnen de KNVB. Deze functie is gecreëerd omdat de bond van mening is dat er veel kansen liggen om het zaalvoetbal te laten groeien in Nederland. Na het, in Nederland georganiseerde, EK 2022 was al te zien hoe goed Futsal ontvangen werd door het Nederlandse publiek en hier wil de KNVB op doorpakken.

Ook past de aanstelling van een programmamanager zaalvoetbal binnen het strategisch plan van de KNVB. Door te investeren in alternatieve voetbalvormen zoals zaalvoetbal wil de KNVB het voetbalaanbod nog beter laten aansluiten bij de verschillende doelgroepen in Nederland. Zaalvoetbal heeft daarbij een sterke link met straatvoetbal en hiermee kan het nog meer voetballers aanspreken om ook georganiseerd te gaan voetballen.

Verbinden

Binnen het Nederlands zaalvoetbal en de KNVB is er al heel veel technische en organisatorische expertise aanwezig. Het wordt de taak van de programmamanager om deze expertise binnen en buiten de KNVB met elkaar te verbinden om zodoende de komende jaren het zaalvoetbal nog meer op de kaart te zetten in Nederland.

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee over de aanstelling van Mohamed Attaibi als programmamanager zaalvoetbal: ,,We zijn heel blij dat we met Mohamed deze stap kunnen gaan maken voor het zaalvoetbal in Nederland. Mohamed hadden we natuurlijk al in huis bij de KNVB, maar we denken met deze nieuwe functie nog meer zijn expertise te kunnen gaan benutten. De functie programmamanager zaalvoetbal is natuurlijk op zijn lijf geschreven. Als 113-voudig international is hij ook een persoon die aanspreekt binnen het Nederlandse en het internationale zaalvoetbal. Wij kijken erg uit naar dit nieuwe hoofdstuk in de samenwerking met Mohamed en naar de verdere ontwikkeling van het zaalvoetbal op top- en breedtesport niveau in Nederland.’’

(Bron & foto: KNVB Media)

 

 

Lees verder