Oud-trainer Jan van den Akker plotseling overleden

Jan van den Akker, oud-trainer van onder meer DHL, DHC en Quick is plotseling op 80-jarige leeftijd overleden.

Jan van den Akker begon als speler en trainer bij het Delftse DHL. In 1992 stapte hij over naar buurman DHC, waar hij vervolgens vijf seizoenen achtereen als hoofdtrainer actief was. Net voor zijn aantreden degradeerde DHC uit de Hoofd- naar de eerste klasse, maar onder zijn leiding promoveerde DHC – via een beslissende promotiewedstrijd tegen Stormvogels – in 1994 alweer terug naar de Hoofdklasse. Daarin bleef Van den Akker met DHC nog drie seizoenen actief als hoofdtrainer.

Stapje terug

Daarna deed hij op eigen initiatief een stapje terug en werd trainer van DHC 2 en weer later van DHC 3. Van den Akker was een trainer met altijd aandacht voor de hele vereniging. Na zijn officiële terugtreden bleef hij nog jarenlang informeel – gevraagd en ongevraagd – als adviseur op de achtergrond actief voor DHC. Om uiteindelijk toch weer helemaal terug te keren op zijn thuisbasis bij DHL.

Clubicoon

Bij DHL wordt hij bestempeld als clubicoon. Ook bij DHL herinnert men Jan van den Akker als een bevlogen man, een man met passie voor de voetbalsport en een groot hart voor zijn medemens. Hij was nog altijd bezoeker van de wedstrijden van het eerste team van DHL, die hij met een altijd kritische blik aanschouwde.

 

Lees verder