Voorzitter Forum Sport vraagt om meer waardering voor vrijwilligers

Een bekend gegeven: elke vereniging draait op de inzet van vrijwilligers. Voorzitter Mark van den Honert van Forum Sport vraagt in zijn kerstboodschap op de clubsite nog eens extra aandacht voor die vrijwilligers.

,,Vrijwilligers die allemaal op hun eigen manier het beste met de club voor hebben. Dat strookt misschien niet altijd met de manier waarop u het zelf zou doen. Maar neem van mij aan: het gebeurt met de beste wil, vanuit een positieve intentie”, begint Van den Honert zijn verhaal.

Bestuur

De Forum Sport-preses gaat verder: ,,Ook het bestuur bestaat uit vrijwilligers. Ik heb een team om mij heen dat bestaat uit mensen met kennis van zaken, die niet te beroerd zijn om de handen uit de mouwen te steken. Ook zij handelen vanuit die positieve intentie. En ik kan u zeggen: ze hebben een hoop op hun bord. U ziet niet alles, maar ik kan u verzekeren dat het aantal uren dat zij in de club steken ongekend is. En dan bestaat er ook nog zoiets als een gezin, een privéleven, een drukke baan. Denk daar eens aan als u een van hen aanspreekt.”

Positiever

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Forum Sport heeft voorzitter Van den Honert er al voor gepleit om elkaar eens wat positiever te benaderen. Van den Honert: ,,We hebben een groep geweldige vrijwilligers. We kunnen er altijd meer gebruiken, maar de vrijwilligers die we hebben steken ziel en zaligheid in de club. Nogmaals: met de beste intenties. Ik maak te vaak mee dat mensen elkaar negatief benaderen. Dat demotiveert mensen en daar schiet niemand wat mee op.”

Vriendelijk woord

Een vriendelijk woord doet dan ook goed, weet Van den Honert: ,,Hoe goed voelt het als iemand tegen je zegt: goed gedaan, fantastisch geregeld, klasse. Hoe goed voelt het om een schouderklopje te krijgen. Hoe goed voelt het om waardering te krijgen. Dat voelt uiteraard goed. En het mooie is: het is niet moeilijk om dat te zeggen. Het is niet moeilijk om een schouderklopje uit te delen. En toch doen we dat niet of in ieder geval veel te weinig, ik kijk daarbij ook naar mezelf. Ik zou iedereen dan ook willen oproepen: ga uit van die positieve intenties en geef eens dat schouderklopje, die waardering.”

Woorden van de Forum Sport-voorzitter die van toepassing zijn op eigenlijk alle vrijwilligers bij alle verenigingen in onze regio!

Lees verder