ADO Den Haag en FC Utrecht in doelpuntrijk duel in evenwicht

ADO Den Haag speelde in het Bingoal Stadion een besloten oefenduel tegen Eredivisionist FC Utrecht. Er vielen liefst acht treffers, keurig verdeeld over beide teams. En goed resultaat van de ploeg van trainer Dick Advocaat tegen één van zijn vorige werkgevers.

Mario Bilate had al snel de mogelijkheid zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn vizier stond niet op scherp. Binnen het kwartier lukte dat wel aan Max de Waal met een schot dat nog van richting werd veranderd, waardoor doelman Calvin Raatsie kansloos was: 1-0. ADO Den Haag was in dat eerste bedrijf zeker de evenknie van FC Utrecht, maar verzuimde de marge te verdubbelen. Sean Klaiber bracht na een half uur de 1-1 op het scorebord. Daar bleef het niet bij want vier minuten later was via Moussa Sylla ook de 1-2 een feit. Weer vier minuten later was ADO Den Haag weer aan zet. Xander Severina tekende voor de 2-2 stand, wat tevens de ruststand was.

Trainer Dick Advocaat bracht na rust zeven nieuwe spelers in het veld. FC Utrecht trok al snel het initiatief naar zich toe en dat resulteerde al na vier minuten in een 2-3 voorsprong. Can Bozdogan wist doelman Luuk Koopmans het nakijken te geven. Na bijna een uur vergrootte Daishawn Redan de voorsprong van de ploeg uit de Domstad naar 2-4.

ADO Den Haag toonde veerkracht. Met nog een half uur te gaan mocht Boy Kemper na blessureleed zijn opwachting maken. Hij is hersteld van zijn enkelblessure, die hem lange tijd op non-actief zette. ADO Den Haag kwam terug in de wedstrijd doordat de voor Tyrese Asante ingevallen Daryl Werker de 3-4 binnenkopte na een hoekschop van eveneens invaller Jordy Wehrmann.

Met nog zo’n dik twintig minuten te gaan kwamen ook Amar Catic en Nick Broekhuizen in het veld. Broekhuizen leek de gelijkmaker binnen te koppen, maar zijn inzet belandde naast het Utrechtse doel. Even later had Broekhuizen wel succes en profiteerde van het uitglijden van Mark van der Maarel: 4-4.

FC Utrecht had daarna de zege naar zich toe kunnen halen, maar miste drie goede kansen op rij. Aan Haagse zijde van Rafael Struick nog dicht bij een doelpunt, maar het bleef in dit nuttige oefenduel bij 4-4.