Richard Middelkoop stopt na dit seizoen bij FC ‘s-Gravenzande

Tijdens de onlangs gehouden evaluatiegesprekken, gaf hoofdtrainer Richard Middelkoop (foto) van FC ’s-Gravenzande aan het bestuur en de TC van de club aan na drie seizoenen op het Juliana sportpark de samenwerking te willen beëindigen en het voetbal even te laten voor wat het is.

Na 35 jaar hoofdtrainer te zijn geweest, kiest hij ervoor om vanaf volgend seizoen meer tijd voor zijn gezin en maatschappelijke carrière vrij te maken. Namens bestuur en TC laten Dirk Valstar en Ron van Meerten weten: ,,Richard heeft de laatste seizoenen een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van onze selectie. Onze doelstellingen zijn ruimschoots behaald, zoals meer ‘eigen’ spelers in het eerste elftal en het begeleiden van onze seniorentrainers.  Daarnaast begeleidt hij assistent-trainer Mike Jonk, die op dit moment bezig is met de UEFA A-cursus. We hebben nog een half seizoen te gaan en hebben er alle vertrouwen in dat we aan de hand van Richard in de tweede helft van dit seizoen nog stappen kunnen gaan maken in ons ontwikkelingsproces.”

Organisatiemodel

Het tweetal gaat verder: ,,Overigens vinden wij het van belang te melden dat wij ook het huidige organisatiemodel, waarmee wij dit seizoen van start zijn gegaan, hebben geëvalueerd. Daarbinnen heeft Richard Middelkoop een overkoepelende seniorfunctie bij de teams van FC ’s-Gravenzande 1, 2 en O23. Dit bevalt zo goed, dat wij dit graag door willen trekken en deze functie ook komend seizoen willen behouden.” FC ’s-Gravenzande zal hier in een later stadium op terugkomen.

Lees verder