FC ’s-Gravenzande handelt snel en benoemt Mike Jonk tot nieuwe hoofdtrainer

Nadat Richard Middelkoop had aangegeven na dit seizoen te stoppen als trainer bij FC ’s-Gravenzande, hebben het bestuur en de TC snel gehandeld. Met ingang van seizoen 2023-2024 neemt Mike Jonk (foto) het stokje over van Richard Middelkoop en zal gaan fungeren als nieuwe hoofdtrainer van FC ’s-Gravenzande.

,,Wij zijn enorm enthousiast met de stappen die Mike Jonk maakt als assistent-trainer bij het eerste elftal. Mike (28 jaar) is jong, ambitieus, vernieuwend en bruist van energie. Samen met Richard en Reinier is hij wekelijks bezig met het voorbereiden van trainingen en wedstrijden en heeft hij aandacht voor het individu”, laat de club enthousiast weten op haar website.

Geen onbekende

Als speler is Mike Jonk in de F8 begonnen bij ’s-Gravenzande en speelde hij daarna drie seizoenen bij Feyenoord en nog twee bij ADO Den Haag. In de B1 keerde hij terug op het ’s-Gravenzandse nest en maakte daarna ook nog zijn debuut in het eerste elftal. Helaas was het seniorenverhaal wegens een vervelende blessure een kort avontuur, waardoor hij besloot om zijn passie voor voetbal te gebruiken ten behoeve van een trainerscarrière. Als jeugdtrainer heeft hij van de F-selectie tot aan de JO19-1 diverse jeugdselectieteams onder zijn hoede gehad. ,,Een prachtig voorbeeld dat onze jeugdopleiding naast spelers ook eigen trainers naar een hoger niveau laat door ontwikkelen”, aldus het bestuur. ,,Wij hebben er alle vertrouwen in dat we samen met Mike verdere stappen in de ontwikkeling van het selectievoetbal binnen onze mooie vereniging kunnen gaan maken”, voegt de Technische Commissie eraan toe.

Lees verder