Kevin van der Geest (VELO): ,,Concentratie en focus houden”

VELO gaat de winterstop in als de nummer één van de zaterdag eerste klasse B. De formatie van trainer Kevin van der Geest (foto) heeft twee punten meer verzameld dan Die Haghe. Tijd om even bij te praten met de trainer van de Wateringers.

Tekst: Ton Beije

VELO staat dus op kop, maar helemaal tevreden lijkt Van der Geest nog niet. ,,We hebben dit seizoen een deels nieuwe staf en ook een aantal nieuwe spelers, die na vier à vijf seizoenen zijn teruggekeerd naar VELO. We zijn een team in ontwikkeling en gematigd tevreden over de eerste elf wedstrijden.”

Terecht

,,Gezien de wedstrijden staan we terecht op die plek”, gaat Van der Geest verder, ,,maar we hebben ook gezien dat we niet kunnen verslappen, daarvoor zit het niveau van de teams te dicht bij elkaar. Het zijn ook nog maar elf wedstrijden, de ranglijst zegt nog niet zoveel voor mij.”

Er heeft een enorme verschuiving plaatsgevonden van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. De VELO-trainer is daar niet ongelukkig mee. ,,Een positieve wending vanwege de beperkte reistijd en vele derby ‘s.”

Trainingskamp

VELO bereidt zich op de tweede seizoenshelft voor tijdens een trainingskamp op Gran Canaria. ,,We mogen dankzij de trouwe sponsoren van VELO op trainingskamp naar de Canarische Eilanden. Dat wordt een sportief en teambuildingskamp”, laat Van der Geest weten. En vooruitkijkend op de tweede seizoenshelft zegt hij: ,,Het is vooral belangrijk dat we concentratie en focus houden. Wij kunnen ons niet veroorloven om minder dan 100% inzet te leveren.”

Sociale leven

Eindelijk ook een seizoen met gewoon competitievoetbal, geen gedoe met corona (met alle beperkingen). Dat moet voor een trainer toch ook een zegen zijn! Kevin van der Geest: ,,Zeg dat wel! Maar vooral voor de verenigingen. Er kan weer een goede omzet gedraaid worden met volle kantines. Naast voetbal en andere sporten is een vereniging als VELO belangrijk in het sociale leven van veel mensen.”

Lees verder