Ekrem Kahya (HBS): ,,Winnen, dan zien we wel wie op het eind op het balkon staat”

Ekrem Kahya (foto) ging begin dit seizoen aan de slag als hoofdtrainer bij Vierde Divisionist HBS, samen met assistent Marten Glotzbach. Het eerste deel van dit seizoen bracht de Kraaien onder leiding van de oud-prof succes. Bij het ingaan van de winterstop staat HBS aan kop.

Tekst: Ton Beije

HBS bezit drie punten meer dan RKAVV en vier meer dan Hoogeveen. Ontevreden kan Kahya dus niet zijn. ,,Terugkijkend op de eerste helft van de competitie mogen wij inderdaad gewoon tevreden zijn. We zijn laat begonnen aan het seizoen na een vervelend verlopen nacompetitie. We zijn begonnen met een bepaalde speelstijl en dat vergt wat van iedereen. Dus iedereen moest heel fit zijn. De betrokkenheid van de spelersgroep (aangevuld met wat nieuwe spelers) verliep eigenlijk uitstekend, dus ook een petje af voor allen. Al snel hebben we wedstrijden gespeeld tegen fysiek sterke tegenstanders van een hoog niveau, dus wisten we direct waar we naartoe wilden. Het begin van de competitie was natuurlijk uitstekend en hebben we heel veel wedstrijden gewonnen en staan we nu halverwege op dit puntenaantal met prima voetbal.”

Niets cadeau

Voor de technische staf van HBS op dit moment een logische eerste plaats. Kahya: ,,Natuurlijk staan we terecht op deze plek, we hebben de meeste punten van alle teams. We hebben niets cadeau gekregen en hebben er hard voor moeten knokken, voor elk punt. We hebben tegenslagen gekend en een aantal blessures van bepalende spelers maar de groep heeft dat uitstekend opgevangen en is gewoon doorgegaan op de ingeslagen weg.”

Winnen

Ekrem Kahya heeft bij HBS niet veel last van de trek naar het zaterdagvoetbal, immers, afgelopen zomer kozen veel clubs voor een horizontale overstap. ,,HBS heeft een bepaalde achterban die er bijna altijd is. Ik vind wel, dat het aantal toeschouwers bij diverse wedstrijden groter was dan normaal, wellicht heeft dat iets te maken met de stand of met de manier van spelen. Dat was ook de insteek, een team dat speelt om te winnen en er ook alles aan doet om te winnen. Ik denk dat de mensen het wel waarderen en gelukkig helpt het dat je nu staat waar je staat.”

Balkon

Kahya heeft altijd gezegd pas echt naar de stand te kijken als de laatste competitiewedstrijd is gespeeld. Ook hij weet dat de strijd nog zwaar genoeg zal worden. ,,Ik verwacht een heel spannende strijd bovenaan de ranglijst. Er is een rijtje teams, dat mee wil doen om de bovenste plekken en ook behoorlijk wat kwaliteit binnen de ploeg heeft, maar dat hebben wij ook. Wij moeten zorgen dat we er als team elke week staan en elke wedstrijd benaderen op de juiste manier, om te winnen, dan zien we wel wie er aan het einde van de rit op het balkon staat.”

Gezondheid

Ekrem Kahya is dit seizoen gestart bij HBS. Heeft van de corona-problemen in voorgaande seizoenen niet zoveel last gehad. ,,Gezondheid gaat boven alles”, aldus de HBS-trainer. ,,Je beseft ook pas op zulke momenten dat je eigenlijk jezelf rijk moet rekenen als je gezond bent, de rest telt dan niet. En ook besef je dat voetbal eigenlijk wel een heel grote passie is voor veel mensen, de trainingen, de wedstrijden, maar zeker de sociale contacten eromheen. Hopelijk hoeven we dit niet meer mee te maken.”

Voortgang

Alvorens weer met de competitie te beginnen, kent HBS een gedegen voorbereiding. Kahya: ,,We starten na de jaarwisseling weer met een aantal trainingen, alvorens we een kort tripje naar Barcelona hebben. Nee geen vakantie, we gaan daar driemaal trainen en spelen een wedstrijd tegen een nog nader te bepalen tegenstander. Bij terugkomst hebben we nog een volle week om daarna de competitie te hervatten in Westerbork, voor veel teams een moeilijk te nemen hindernis in de eerste competitiehelft. Daar gaan we weer proberen te om de tweede seizoenshelft een goede basis te geven.”

Lees verder