Gele kaart voor oud-ADO speler Nick Kuipers bij herstart Indonesische competitie

Terwijl het nationale elftal van Indonesië momenteel deelneemt aan het Zuid-Aziatisch kampioenschap, gaat de competitie in de Gordel van Smaragd zonder inbreng van de internationals gewoon door.

Tekst: Peter Petit

Na een gedwongen pauze van enkele weken vanwege de stadionramp op 1 oktober in het Kanjuruhan Stadion op Malang in Oost-Java met ruim 130 dodelijke slachtoffers, staan er nu, om de achterstand in het schema in te halen, dagelijks wedstrijden in de hoogste divisie op het programma.

Neutraal terrein

Zaterdag stond onder meer de wedstrijd van Persib Bandung, sinds 2019 de club van oud-ADO speler Nick Kuipers (foto), op het programma. Tegenstander in dit op neutraal terrein gespeelde duel en zonder toeschouwers was middenmoter Persikabo 1973. De wedstrijd werd gespeeld op een vanwege de hevige regenval slecht bespeelbaar veld.

Geel

De in Maastricht geboren, 30-jarige, Kuipers kreeg in deze wedstrijd een gele kaart na een, in de ogen van de leidsman, onbesuisde overtreding. De wedstrijd eindigde voor het hoger op de competitieladder staande Persib van Kuipers uiteindelijk in een teleurstellende 1-1 remise. Persib blijft het in de competitie wel goed doen, Kuipers’ staat met zijn team op de vijfde plek, met maar drie punten achterstand op koploper PSM Makassar.

Lees verder