Wesley Zandstra, trainer Concordia: ,,We kijken terug op een mooi proces”

De verschillen in de kopgroep van de tweede klasse E in het zaterdagvoetbal zijn niet groot. SVC’08 gaat op kop met 21 uit 10. Het Delftse Concordia staat achtste met 17 uit 11. Echt ontevreden is trainer Wesley Zandstra (foto) dan ook niet over de prestaties tot nu toe. Maar het kan beter!

Tekst: Ton Beije

Wesley Zandstra over die eerste seizoenshelft: ,,Wij kijken terug op een mooi proces, waarin we spelers hebben toegevoegd aan een redelijk intact gebleven kern en dat maakt dat we stappen hebben gemaakt. We zijn volwassener geworden en ook fysiek sterker. Dit hebben we terug kunnen zien in bepaalde wedstrijden die we tot gelijkspel of winst over de streep hebben getrokken. We zitten nog niet op de helft, maar de clubs zitten dicht bij elkaar. Wij moeten zorgen dat we punten blijven pakken en elke wedstrijd nog steeds zien als een finale.”

Hogerop

Concordia staat achtste en kan makkelijk hogerop komen, maar ook zakken. Toch vindt Zandstra dat zijn ploeg nu op een juiste positie staat. Hij: ,,We hebben goede wedstrijden verloren en slechte gewonnen, maar ook andersom. Met moeite gelijk of met pech. We draaien gewoon mee en staan op een plek waar je als je wint je zo weer drie of vier plekken omhoog kan, maar ook omlaag. Nu staan we goed, maar moeten we strijden voor meer en dat gaat moeilijk worden.”

Groeien

Er heeft een enorme verschuiving plaatsgevonden van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Ook Concordia maakte die stap. Wesley Zandstra daarover: ,,Ik kijk daar positief op terug ondanks een versterkte degradatieregeling. We spelen tegen sterkere tegenstanders en moeten zelf hard werken om mee te komen. Dit doet ons groeien. Je merkt wel dat zaterdag nu de dag is waar het om draait!”

Zandstra kijkt op ons verzoek ook even vooruit naar de tweede helft van het seizoen: ,,Graag zie ik onze groep met dezelfde intensiteit werken naar verbetering van ons spel en dat vertalen naar het veld en de zaterdag. Er zit veel potentie in de groep. We willen spelers voor langere tijd fit houden, zodat ze hun eigen stappen omhoog kunnen maken in een team met een enorm goede sfeer en onderlinge band.”

Plezier

Ook Zandstra heeft de ellendige periode meegemaakt als trainer met alle beperkingen vanwege de coronaperikelen. Daar hebben we dit seizoen – en laten we hopen dat dat zo blijft – geen last van. Zandstra: ,,We genieten met de club, staf, spelers en trouwe supporters van het seizoen. De spelers voelen dat goed aan en willen graag. We hebben een zeer hoge trainingsopkomst, waardoor we echt kunnen werken en we zien dat bij de spelers het plezier weer helemaal terug is.”

Winterstop

Ook bij Concordia zitten ze tijdens de winterstop niet stil. ,,We beginnen 5 januari en met twee vriendschappelijke wedstrijden en een trainingskamp in Valencia hopen we fit en sterk de 21e  januari klaar te zijn om door te groeien.”

Lees verder