Ook Peter Hartgring gaat volgend seizoen door bij VELO

Nadat eerder hoofdtrainer Kevin van der Geest zijn contract bij VELO al had verlengd, is de club nu ook tot overeenstemming gekomen met zijn assistent Peter Hartgring (foto), die afgelopen zomer de overstap van de zondagselectie van sv Erasmus naar de Noordweg in Wateringen maakte.

Hartgring heeft het prima naar zijn zin bij VELO. ,,Waar ik bij sv Erasmus bijna alles zelf moest regelen, wordt dat bij VELO door anderen in de staf, TC en bestuur gedaan. Hierdoor kan ik me volledig focussen op het voetbal en dat maakt het heerlijk werken.” Ook de club is tevreden over Peter Hartgring en de rol die hij het bij eerste team vervult en verlengde daarom zijn contract met één jaar.

Video-analyse

Hartgring haalde recent zijn UEFA B-trainersdiploma binnen en heeft bij VELO inmiddels ook de eerste stappen gezet op het vlak van de video-analyse. Hij zegt hier zelf over: ,,De beelden zeggen veel meer voor de spelers, dat probeer ik er nu steeds meer in te brengen. Er zijn wedstrijden geweest, waarin dit echt al de doorslag heeft gegeven.” De club heeft vertrouwen in de expertise van Hartgring op dit vlak, want hij zal ook de jeugdtrainers in de bovenbouw wegwijs gaan maken in de wereld van de video-analyse.

Lees verder