Zaalvoetbal: Oranje-futsal oefent in Zeist tegen Duitsland

Oranje Futsal oefent op dinsdag 21 februari tegen Duitsland. Het oefenduel tegen de oosterburen staat in het teken van de voorbereiding op de WK-kwalificatie in maart. De wedstrijd tegen Duitsland wordt gespeeld op de KNVB Campus in Zeist en is besloten voor publiek. De aftrap is om 19.00 uur.

Nederland speelde slechts twee keer eerder tegen Duitsland en beide wedstrijden werden gewonnen. De laatste editie van deze confrontatie eindigde op 18 december 2021 in 6-4 voor Oranje. De Nederlandse doelpunten werden destijds gemaakt door Martinus (3x), Bouzit, Ceyar en El Ghannouti.

Kwalificatie voor WK 2024

Oranje Futsal bereidt zich tegen Duitsland voor op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kosovo en Oekraïne. Eerder won Oranje met 2-1 van Kosovo en verloor het met 4-2 van Oekraïne. Nederland staat met drie punten tweede in de groep van drie. Als Oranje de groep weet te winnen of behoort tot de vier beste nummers twee, gemeten over alle twaalf groepen, plaatst het zich direct voor de zogenoemde Eliteronde. Als het Nederlands team tweede wordt in de groep, zonder bij de beste nummers twee te behoren, speelt het in april 2023 in de play-offs om zich te plaatsen voor de Eliteronde.

Programma

Wedstrijdprogramma eerste ronde WK-kwalificatie:
Vrijdag 3 maart 2023 Kosovo – Oranje Futsal (Pristina, Kosovo)
Woensdag 8 maart 2023 Oranje Futsal – Oekraïne (Topsportcentrum, Almere)

Lees verder