Frank Verhaar, trainer Full Speed: ,,Teams op zaterdag dit seizoen van hoger niveau”

In de tweede klasse E van het zaterdagvoetbal kan Full Speed tot nu toe nog geen potten breken. De ploeg van trainer Frank Verhaar (foto) startte prima, maar maakte daarna een val op de ranglijst, resulterend in een twaalfde plek nu met ook twaalf punten.

Tekst: Ton Beije

Frank Verhaar denkt met plezier terug aan de start van zijn team van de competitie. ,,We hadden een boven verwachte start van het seizoen. Liefst twaalf punten pakten we in de eerste vijf wedstrijden. Daarna kregen we het moeilijk, maar mijn motto is iedere week: alles eraan doen om te winnen en als het dan niet lukt, is het jammer. Eén wedstrijd hebben we echt weggegeven en gaven we niet thuis en dat was tegen HVC’10 thuis.”

Realist

Die twaalfde positie nu, met evenveel punten als HVC’10, is niet denderend, maar Verhaar is realist: ,,Dit is momenteel wel een terechte plek, maar ik ben er ook van overtuigd, dat met hard werken de punten echt wel weer gaan komen en we richting de middenmoot kunnen schuiven. Het staat namelijk allemaal erg dicht bij elkaar.”

Lastig

De verschuiving van het zondag- naar het zaterdagvoetbal heeft Verhaar nog niet helemaal kunnen overtuigen. Hij: ,,Ik ben inderdaad nog niet overtuigd. De echte zondagsupporter heeft de weg naar de zaterdag nog niet helemaal gevonden en door de versterkte degradatie is het gewoon een heel lastig seizoen. Op zondag blijven was sowieso geen optie, want dan moet je acht keer richting Roosendaal. De teams waar we dit seizoen tegen spelen zijn wel echt van een hoger niveau dan de teams van vorig seizoen.”

Vertrouwen

Frank Verhaar is zeker nog niet in paniek ondanks de lage klassering. Hij heeft vertrouwen in de tweede seizoenshelft. ,,Ik verwacht dat de punten echt wel weer binnen gaan komen en wij moeten gewoon een lastig te bespelen ploeg zijn. Van daaruit het eigen voetbalspel ontwikkelen om tot punten te komen en daar gaan we in januari weer mee starten.”

Heerlijk

Seizoen met onderbrekingen, aangepast trainen. De coronatijd was ook voor trainers geen pretje. Nu eindelijk een seizoen zonder problemen. ,,Heerlijk”, reageert Verhaar, al heb ik de afgelopen vijf wedstrijden heel veel Coronagevallen en zieken gehad, waardoor we vaak niet compleet waren.”

Winsterstop

Verhaar gaat zich met zijn groep voorbereiden op het tweede deel van de competitie. Eerst twee weken niets doen. Verhaar: ,,En dan starten we op 7 januari met een training, een diner en aansluitend de nieuwjaarsreceptie. Op 11 januari vliegen we dan naar Malaga voor ons vijfdaagse trainingskamp in Torremolinos. Dat moet de start zijn om zo snel mogelijk punten te gaan halen, want we hebben kwaliteit genoeg, maar dat laten we niet wekelijks zien.”

Ook Full Speed is één van de clubs die door Haaglanden Voetbal wordt gevolgd op website en TV tijdens haar trainingskamp in Zuid-Spanje.  

Lees verder