André Lourens, trainer sv Honselersdijk: ,,Ik ga mijn beschikbare tijd anders invullen”

Hij is aan zijn laatste seizoen bezig op sportpark De Strijphorst. Na eerder werkzaam te zijn geweest bij competitiegenoten Forum Sport en Voorschoten’97, vertrekt André Lourens (foto) aan het einde van deze voetbaljaargang bij sv Honselersdijk, op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Tekst: Ton Beije

Maar eerst, nu bij de winterstop, met André Lourens terugblikken op de eerste helft van de competitie. Over sv Honselersdijk zegt hij: ,,Wat we hebben laten zien was net niet stabiel genoeg om iets meer punten te hebben. Voor ons had de eerste helft van de competitie nog wel even mogen duren, want we kwamen er lekker in en hadden de groep redelijk weer compleet. Het is een fijne groep om mee te werken en we weten, dat we in de tweede helft van het seizoen er weer alles aan gaan doen om het maximale eruit te halen.”

Fitte groep

Nu staat sv Honselersdijk (nog) niet op een positie die vrij van zorgen is, maar zegt Lourens: ,,Aan het einde van het seizoen sta je waar je recht op hebt. Dus ik ga er wel vanuit dat het iets meer mee gaat zitten dan in de eerste helft van het seizoen. We hopen op een fitte groep en dat we de kansen op de bekende beslissende momenten gaan benutten. Alles staat nog redelijk dicht bij elkaar dus is er nog veel te winnen.”

Finale

De verschuivingen van het zondag- naar het zaterdagvoetbal – sv Honselersdijk van origine een zaterdagclub – hebben volgens André Lourens, die zelf ook al jaren actief is op de zaterdag, wel iets teweeggebracht. Hij: ,,Door die verschuiving is elke wedstrijddag een finale en dat zie je ook terug in de uitslagen. Er is niet één ploeg die er echt bovenuit steekt en dat maakt het elke week extra leuk. De derby’s vliegen om je oren en zie je dat er meer publiek op de wedstrijden afkomt. Een mooie, positieve ontwikkeling.”

Plezier

sv Honselersdijk nu elfde, samen met HVV op elf punten en alleen VUC (10 punten) en DHC (nul punten) onder zich, start straks in het nieuwe jaar de competitie weer thuis tegen de hekkensluiter. Lourens: ,,We gaan er alles aan doen om te eindigen in het linker rijtje en ik merk aan de groep, dat die er alles aan wil doen om dit te realiseren. Met veel plezier gaan we hieraan werken met elkaar.”

‘Normaal’ seizoen

Ook André Lourens had bij sv Honselersdijk te maken met alle ellende rond Corona. Dat was niet prettig voor de club, de spelers én de trainer. Gelukkig nu een ‘normaal’ seizoen. Lourens: ,,Niet alleen voor een trainer is een gewoon seizoen een zegen, maar ook voor de vereniging. Je merkt aan alles dat men blij is dat we weer met elkaar mogen sporten en elkaar weer mogen ontmoeten. Ook het schouderklopje of er zijn voor elkaar, is steeds meer zichtbaar. Het voetbalspelletje is maar negentig minuten, maar elkaar zien, spreken en ontmoeten neemt vele uren meer in beslag. Door dit gemist te hebben, is het mooi om te zien dat wat gewoon was, nu meer wordt gewaardeerd.”

Voorbereiding

Ook sv Honselersdijk gaat zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft met een trainingskamp, georganiseerd door Trainingskampen.nl, in het buitenland. Lourens: ,,Wij gaan van 3 tot en met 7 januari naar Albufeira in Portugal en gaan naast trainen en een wedstrijdje spelen ook teambuildingactiviteiten ondernemen. Hier heeft iedereen uiteraard al heel veel zin in. We gaan een mooie basis leggen voor de tweede seizoenshelft. Ook is het mooi dat er weer veel supporters meegaan en ons ondersteunen tijdens de trainingen etc. Een mooie traditie bij sv Honselersdijk, dat er een groep supporters meegaat.”

Hobby’s

Voor André Lourens zit het avontuur bij sv Honselersdijk na dit seizoen dus op, is hij al op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hij: ,,Nee, niet op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na ruim 25 jaar als trainer, ga ik de beschikbare tijd anders invullen. Uiteraard zal ik wel wedstrijden bezoeken, maar ook andere hobby’s op gaan pakken. Mocht het zo zijn dat ik het snel ga missen, dan zien we wel weer verder.”

 

Lees verder