Oussama Bekkaoui, trainer FC Skillz: ,,Nu ook eerste half jaar evalueren”

Na het eerste seizoen van FC Skillz kon in de derde klasse gelijk de kampioensvlag gehesen worden. Nu in de zaterdag tweede klasse E doet FC Skillz weer mee in de kopgroep. Medeverantwoordelijk voor het succes is de sympathieke trainer Oussama Bekkaoui (foto).

Tekst: Ton Beije

Bekkaoui staat met zijn ploeg – op doelsaldo – op de tweede plaats. Vitesse Delft is met ook 21 punten derde en SVC’08 voert met eenzelfde puntentotaal de ranglijst aan, maar moet nog de eerder gestaakte wedstrijd tegen RKDEO uitspelen. FC Skillz verzuimde onlangs in het uitgespeelde duel tegen HMSH de kans op de periodetitel te pakken.

Oussama Bekkaoui kijkt – hoewel met iets gemengde gevoelens – toch tevreden terug op die eerste helft van het seizoen op het hogere niveau. ,,Ik denk dat wij een heel sterke fase hebben afgewisseld met een mindere. Dit had onder andere met veel zieken en geblesseerden te maken, maar ook dat hoort bij het proces gedurende een voetbalseizoen. Al met al, kijkend naar de ranglijst en in acht nemend dat we als promovendus hier staan, kijk ik tevreden terug op de eerste helft van het seizoen. Zaak is wel om door te pakken, de speelwijze door te ontwikkelen en plezier te maken.

Tekortgedaan

Bekkaoui ervaart ook de kracht van die tweede klasse. Hij: ,,In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen. Het zit zo dichtbij elkaar en ook wij hebben de nodige punten verloren. Twee weken terug stonden we negende en nu delen we de koppositie. Terugkijkend denk ik dat wij een aantal wedstrijden onszelf tekort hebben gedaan en er dus meer in zat.” Toch tevreden dus, ook met de inbreng van de zondagclubs. ,,De competitie is daardoor aantrekkelijker geworden. Veel derby’s, kortere reisafstanden, kortom; alleen maar winnaars.”

Beloning

Als nieuwkomer in zo’n tweede klasse, tekent elke ploeg er dan voor om zich op het hogere niveau te handhaven. FC Skillz denkt voorzichtig aan meer. Bekkaoui: ,,Uiteindelijk zal het ‘beste team’ winnen. Het kampioenschap c.q. de promotie dient te worden verdiend. Door hard te werken als team en daarin wekelijks stappen te maken zal het kampioenschap een beloning moeten zijn. Iedere week het maximale uit onszelf halen.”

Winterstop

Om goed aan de tweede helft van het seizoen te beginnen, wacht er ook een gedegen voorbereiding. ,,Volgende week houden we een mini toernooi (in de Skillz indoor) met elkaar”, laat de trainer van FC Skillz weten. ,,In de tweede week van januari gaan wij op trainingskamp naar Torremolinos in Zuid-Spanje. Allemaal activiteiten die het teamproces zullen bevorderen. De winterstop gebruiken we ook om het afgelopen eerste halfjaar te evalueren. Daarin zullen sterktes en zwaktes naar voren moeten komen waarmee we dan aan de slag gaan. Het is een ideaal moment om iedereen weer op scherp te krijgen en stappen te maken.”

FC Skillz is ook één van de clubs die Haaglanden Voetbal op de voet gaat volgen voor deze website en onze TV-programma’s tijdens heer door onze partner Trainingskampen.nl georganiseerde trip naar Torremolinos.

Lees verder