Schipluiden voetbal en handbal onderzoeken gezamenlijke toekomst

De voetbalclub Schipluiden en de handbalclub uit die plaats willen nauwer met elkaar gaan samenwerken. Voor wat de toekomst betreft wordt nu een onderzoek ingesteld waar die samenwerking toe kan leiden.

Tom Denie (foto), de jonge voorzitter van de voetbalclub, zegt hierover tegen de WOS: ,,Door de vergrijzing in het dorp staat deze missie onder druk. Van de jeugd die er is in het dorp, is het zonde dat ze nu gescheiden zijn van elkaar, terwijl de verenigingen zich praktisch op hetzelfde complex bevinden.”

Doel

Doel is krachten bundelen, zodat er straks één plaats is waar iedereen zich thuis voelt. Denie, die eerder dit jaar Leo van Beurden opvolgde, weer: ,,Het brengt organisatorische voordelen mee, als ook kansen op accommodatiegebied. Het allerbelangrijkste argument is echter de gezelligheid en saamhorigheid die een samenwerking met zich mee gaat brengen.”

Onderzoek

Beide clubs gaan nu vol vertrouwen een traject in dat moet resulteren in een situatie die beide verenigingen in Schipluiden goed doet. ,,Het moet hier geen slaapdorp worden en dat gebeurt ook niet, daar gaan we met z’n allen voor zorgen”, aldus Denie tegen de WOS.

(Foto: vv Schipluiden)

Lees verder