John Hage (sv Den Hoorn): ,,Ik verwacht gretig sv Den Hoorn tweede seizoenshelft”

sv Den Hoorn is in de eerste klasse B terug te vinden op de zesde plaats en heeft – net als Valken’68, Wippolder en Voorschoten’97 – achttien punten verzameld. De achterstand op koploper VELO bedraagt inmiddels al acht punten.

Tekst: Ton Beije

Dus echt ontevreden is trainer John Hage (foto) van sv Den Hoorn niet op dit moment, als is er toch één puntje van kritiek. ,,We hebben een redelijke eerste seizoenshelft gespeeld.  We willen graag om de bovenste plekken spelen in deze sterke competitie en we staan er aardig bij. Ik vind wel dat wij te weinig doelpunten maken (tot nu toe werd dertien keer het vijandelijke net gevonden – red.) en dat het veldspel op de helft van de tegenstander nog beter moet, aangezien veel teams compact op eigen helft spelen. In de verdedigende organisatie zijn wij daarentegen ijzersterk.” sv Den Hoorn heeft – met leider VELO – met negen treffers de minst gepasseerde verdediging.

Onnodig

,,Tot nu toe zijn alle ploegen aan elkaar gewaagd in deze competitie”, gaat John Hage verder. ,,Iedereen kan van elkaar winnen.  We hebben wel wat onnodige punten laten liggen, maar ook wel eens gelukkig gewonnen. Dus de plek waar wij nu staan is terecht.”

Blij

Vorig seizoen speelde sv Den Hoorn nog in de zondagcompetitie. De club maakte ook gebruik van de horizontale overstap. Hage: ,,Ik ben blij met deze verschuiving. Vorig jaar in de eerste klasse zondag hadden wij zeven verre uitwedstrijden in Brabant met weinig publiek. In de huidige eerste klasse zaterdag spelen wij veel derby’s en tegen veel aansprekende regioclubs met veel publiek langs de lijn. Dit is precies waarom sv Den Hoorn ook de stap naar de zaterdag heeft gemaakt.” Hage kijkt dan ook met vertrouwen naar de tweede seizoenshelft uit: ,,Ik verwacht een gretig en sterk sv Den Hoorn de tweede seizoenshelft. We gaan dan spelen voor de prijzen en wij hopen daarin zo lang mogelijk mee te doen.”

Voetbaluitje

Ook John Hage maakt als trainer de vervelende Corona-tijd mee. ,,Wij zijn erg blij dat alles weer “normaal” is. Veel publiek bij de wedstrijden, geen aangepaste trainingen, volle kantines. Dat maakt het ook dat de vereniging weer leeft en dat iedereen bij de club weer zijn voetbaluitje heeft op zaterdag. Dat sociale aspect bij een vereniging is erg belangrijk. Het is ook fijn, dat alles goed te plannen is en wij dus goed kunnen werken met de spelersgroep.”

Spanje

Net als veel andere clubs, gaat ook sv Den Hoorn zich voorbereiden tijdens een door Trainingskampen.nl georganiseerd trainingskamp in zuidelijke oorden op het tweede deel van de competitie. John Hage vertelt: ,,Wij starten op 2 januari met de voorbereiding. Van 7 tot 11 januari gaan wij op trainingskamp naar het Spaanse Sevilla, waar wij gaan werken aan het groepsgevoel en uiteraard goed gaan trainen. Op 14 januari spelen wij een oefenwedstrijd tegen FC ‘s-Gravenzande en op 21 januari start de competitie tegen Voorschoten’97.”

Lees verder