Richard Middelkoop (FC ’s-Gravenzande): ,,We kunnen onze positie nog versterken”

FC ’s-Gravenzande maakt tot nu toe een prima seizoen door. Bij de winterstop staat de ploeg van trainer Richard Middelkoop (foto) op een knappe vijfde plaats, met slechts drie punten minder dan nummer twee Capelle. Koploper Kloetinge staat met negen punten meer op wat verdere afstand.

Tekst: Ton Beije

Logisch dus, dat trainer Richard Middelkoop “heel positief” terugkijkt op die eerste seizoenshelft. ,,Ik vind dat wij stabiel zijn in de manier van voetballen, dat we aanvallend veel doelpunten maken en nog wel teveel doelpunten tegen krijgen, omdat we nog niet altijd de restverdediging en het doordekken als team volledig goed uitvoeren.” FC ’s-Gravenzande is momenteel de meest scorende ploeg in die Vierde Divisie op zaterdag. In vijftien duels werd al 41 keer het vijandelijke net gevonden.

Debutanten

Middelkoop: ,,Ik vind het mooi om te zien dat wij regelmatig wel wat spelers niet fit hadden en dit prima hebben kunnen opvangen en zelfs spelers hebben kunnen laten debuteren. Ik zie dat wij als club de aankomende jaren door kunnen bouwen op onze talenten en speelwijze. En met het aanstellen van Mike Jonk als nieuwe trainer laat de club nogmaals zien waar men voor staat. Ontwikkelen, eigen gezicht, gericht op resultaat, maar wel altijd met elkaar.”

Tweede seizoenshelft

Middelkoop, die dus na dit seizoen terugtreedt als trainer van de hoofdmacht, is optimistisch over de tweede seizoenshelft. ,,Als ik kijk naar die tweede seizoenshelft is het straks belangrijk dat we ons eigen spel direct weer durven te spelen. Dat spelers die soms niet worden opgesteld zich toch volledig blijven inzetten voor het team. Als je vandaag niet speelt, kan dit volgende week wel zo zijn. We hebben namelijk een brede selectie met veel verschillende kwaliteiten.”

,,Met een goede start straks in januari is het mogelijk om onze positie mogelijk nog te versterken”, gaat Middelkoop verder. ,,We hebben teveel punten verloren tegen ploegen die niet beter waren dan FC ‘s-Gravenzande. We staan nu op een positie waarvan ik vind dat deze terecht is. Als we van tevoren hadden geweten, dat we 25 punten zouden hebben na de eerste seizoenshelft, dan hadden we hiervoor getekend.”

Voorbereiding

Ook FC ’s-Gravenzande gaat op trainingskamp, maar blijft wel in eigen land. Middelkoop: ,,Om deze tweede seizoenshelft goed te kunnen starten, gaan we op 6 januari met het eerste en tweede op trainingskamp naar Breda. Hier gaan we de basis leggen voor de laatste fase. Wat voor ons ook nog een extra doel is, is het halen van de laatste vier van de districtsbeker. Dat geeft recht op het meespelen in het grote KNVB-bekertoernooi volgend seizoen.”

Vooruitblik

Richard Middelkoop kijkt ook nog even vooruit, al zal hij dat als trainer van FC ’s-Gravenzande niet meer meemaken. ,,De toekomst ziet er goed uit en wordt alleen maar leuker als volgend seizoen de zondagploegen uit de Vierde Divisie uit de regio aansluiten bij de FC. Dit gaat zeker fantastische wedstrijden opleveren. Het zal voor de club natuurlijk een enorme boost geven, ook voor de toeschouwers, die wekelijks ergens wel een derby kunnen gaan bekijken. Al met al een mooi vooruitzicht.”

Lees verder