Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Misschien hadden wij wel eerste moeten staan”

Bijna had RKAVV de eerste periodetitel binnen, maar in het laatste duel van die serie ging het mis. Toch doet de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci (foto) volop mee in de strijd om het kampioenschap. HBS staat weliswaar op kop, maar het verschil is maar drie punten. Het kan heel spannend worden in de Vierde Divisie op zondag.

Tekst: Ton Beije

Trainer Maurizio Ceccucci kijkt dan ook met een tevreden gevoel achterom naar de eerste maanden van het seizoen, maar wil nog wel een prijs binnenhalen. ,,In de afgelopen vijftien wedstrijden hebben we maar eenmaal verloren, maar tien goals tegen gehad en in veel wedstrijden onze aanvallende speelwijze ten uitvoer kunnen brengen. We doen bovenin mee en er staat een geweldige groep gasten, waar ik met veel plezier mee mag werken, dus ik ben een tevreden trainer en trots op de eerste seizoenshelft.”

Primeur

Maar zegt Ceccucci er gelijk achteraan: ,,Uiteraard zijn er verbeterpunten, zoals het scorend vermogen, het aantal geblesseerden en het binnen halen van een prijs. Zeker dat laatste moet de doelstelling zijn, want op dit niveau is dat voor RKAVV een primeur.”

Een tweede plek dus bij het ingaan van de winterstop. Terecht? Ceccucci: ,,Ja, minimaal terecht, misschien hadden we wel eerste moeten staan eigenlijk. In een aantal wedstrijden waarin we punten hebben laten liggen, vond ik ons het meeste recht hebben op een overwinning. Maar goed voetbal is niet altijd rechtvaardig.”

Geen nadeel

Er heeft een enorme verschuiving plaatsgevonden van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. RKAVV heeft daar nog niet echt last van gehad, maar toch is de belangstelling minder geworden voor het zondagvoetbal. Hoe ziet hij de toekomst? Ceccucci: ,,Het mag wel duidelijk zijn, dat het zondagvoetbal zo goed als uitgestorven is in onze regio. Toch vind ik het voor RKAVV geen nadeel dat wij op zondag spelen. Er zitten inderdaad verre uitwedstrijden bij, maar aan de andere kant hebben de neutrale toeschouwers op zondag weinig keuze om een wedstrijd te bezoeken, dus die komen dan op onze wedstrijden af. Zeker bij tegenstanders zoals HBS, Westlandia en SJC.”

,,Overigens ga ik op zaterdag altijd wel ergens een wedstrijd kijken en zeker ook in de eerste klas, die vol met derby’s zit en als ik daar dan naar de toeschouwersaantallen kijk, dan valt me dat zeer tegen en dat komt waarschijnlijk omdat er op die zaterdag veel meer keuze is aan wedstrijden dan op de zondag.”

Prijs

Ceccucci rekent erop, dat zijn ploeg mee blijft draaien. ,,Met de kwaliteiten van deze spelersgroep mag je inderdaad verwachten dat je tot het einde van het seizoen mee gaat doen om een prijs, hopelijk zijn we snel compleet en blijft iedereen fit, dan gaat ons dat lukken.”

Als voorbereiding op die tweede helft van het seizoen gaat ook RKAVV op trainingskamp. Ceccucci: ,,Wij hervatten de training op 2 januari en op 10 januari spelen we onze eerste oefenwedstrijd tegen FC Rijnvogels. Van 12 tot 16 januari zitten wij in het Spaanse Valencia en op 23 januari beginnen we de competitie weer meteen uitwedstrijd tegen Hollandia.”

Lees verder