Zondagclubs nu actief op zaterdag! Deel 1: Eerste klasse B

Veel clubs, die voorheen altijd speelden in de zondagcompetitie, maakten afgelopen zomer gebruik van de mogelijkheid om ‘horizontaal’ over te stappen naar de zaterdag. Hoe vergaat het deze clubs nu in het zaterdagvoetbal? Een rondgang. Te beginnen in de eerste klasse B.

Tekst: Ton Beije

In de eerste klasse B liefst vijf clubs die de overstap maakten: Wippolder, sv Den Hoorn, HVV, VUC en DHC. Dat leverde een klasse op dit seizoen met bijna allemaal derby’s. In ieder geval geen verre reizen meer, een meevaller voor de penningmeester.

Wippolder en sv Den Hoorn doen redelijk mee op dit niveau met achttien punten uit elf duels. De clubs staan respectievelijk op plek vijf en zes. De achterstand op nummer twee Die Haghe bedraagt zes punten en op leider VELO acht. De ontmoeting tussen Wippolder en sv Den Hoorn op De Pauwmolen leverde in ieder geval veel publiek op (foto).

Onderste regionen

De andere drie clubs zijn terug te vinden in de onderste regionen. DHC, dat vrijwel het complete elftal zag vertrekken draagt (met nul punten) de rode lantaarn. Knap dat trainer John de Letter het met zijn team wilde oppakken. Een doelsaldo met 8 voor en 67 treffers tegen is niet iets waar je echt trots op wordt. Degradatie lijkt onafwendbaar. Voor het nieuwe bestuur zaak om de club ook organisatorisch weer op de rit te krijgen.

Dramatische start

VUC, dat niet alleen de trainer – Rob de Lange – maar ook aardig wat spelers van DHC overkreeg, kende een dramatische start van de competitie. Inmiddels heeft de ploeg, die nu voorlaatste staat, tien punten verzameld, drie overwinningen een één gelijkspel. De afstand naar veilige plekken is nog overbrugbaar in de tweede seizoenshelft.

Ook HVV heeft het nog niet zo gemakkelijk. De Kroonleeuwen kwamen tot nu toe tot elf punten. Trainer André Wetzel had ook te maken met nogal wat afwezige spelers. De ploeg zal er in het tweed deel hard aan moeten trekken om zich in veilige haven te spelen.

Kortom

Kortom, in 1B hebben Wippolder en sv Den Hoorn hun weg gevonden en zullen graag nog wat hogerop komen. HVV en VUC moeten aan de bak om ook voor volgend seizoen een plaats in die eerste klasse veilig te stellen en DHC moet proberen van de hatelijke nul punten af te komen en wie weet zit er dan nog wat meer in het verschiet.

Lees verder