Marcel Koning (sv Die Haghe): ,,Wij gaan vijf dagen voor de teambuilding skiën”

Die Haghe is de winterstop ingegaan op een plek, die men wellicht vooraf niet in gedachten had. Een tweede plaats met slechts twee punten achterstand op koploper VELO is uitstekend te noemen. Vorig seizoen wist de club zich nog net te redden voor die eerste klasse en doet tot nu toe gewoon mee om de titel.

Tekst: Ton Beije

Logisch dat trainer Marcel Koning (foto) niet ontevreden omkijkt. ,,Wij kijken goed terug op de eerste seizoenshelft, want we hebben als team enorme stappen gemaakt. De laatste wedstrijden hebben wij erg gedisciplineerd en volwassen gespeeld in vergelijking met eerdere wedstrijden van deze competitie.”

,,Het is dan ook terecht dat wij op plek twee staan. Wij hebben alleen tegen sv Honselersdijk een heel matige wedstrijd gespeeld en verloren. De twee andere verliespartijen hadden we ook net zo goed kunnen winnen. En in de wedstrijden die we gewonnen hebben, vond ik ons ook de bovenliggende partij.”

Verschuivingen

Die Haghe, van oudsher altijd al een zaterdagclub, zag ook afgelopen zomer enkele clubs vanuit het zondagvoetbal overstappen. Koning was daar zeker niet ongelukkig mee. ,,Die verschuivingen zijn voor Die Haghe goed uitgepakt, omdat wij in een schitterende poule zitten met veel derby’s.”

Het is duidelijk dat Marcel Koning de huidige lijn met Die Haghe straks in de tweede seizoenshelft ook graag wil doorzetten. ,,Ja dat willen wij zeker, maar alles zal te maken hebben met het gegevens of iedereen fit blijft.” Ook De Jong zag regelmatig spelers afhaken wegens blessures. Maar voorlopig gaat het crescendo op sportpark Ockenburgh.

Skiën

Overal waar Wim de Jong actief was als trainer, ging de ploeg niet op trainingskamp, maar werd de sneeuw opgezocht om te gaan skiën. Marcel Koning: ,,Dus is het al jarenlang een traditie bij Die Haghe om inderdaad te gaan skiën. Daar wordt nu geen uitzondering op gemaakt. Wij gaan dus vijf dagen richting Oostenrijk voor de teambuilding.”

 

Lees verder