Bert de Best (trainer DSO): ,,We moeten straks wekelijks finales spelen”

Het jaar 2022 was zeker geen slecht jaar voor het Zoetermeerse DSO. Na de promotie is de ploeg van trainer Bert de Best (foto) doorgegaan met het succes. Het staat derde in de eerste klasse B op vier punten van leider VELO en twee van nummer twee Die Haghe.

Tekst: Ton Beije

Bert de Best: ,,We spelen nu in een heel mooie poule, waarin iedereen van elkaar kan winnen en verliezen. We hebben potjes gewonnen die we eigenlijk niet verdienden te winnen, maar ook punten verspeeld waar we meer hadden verdiend. Uiteindelijk sta je waar je hoort te staan. We zijn erg stabiel en spelen erg volwassen, daarin hebben we behoorlijke stappen gemaakt. Dat stemt ons zeer tevreden.”

,,Als je na elf wedstrijden op de derde positie staat, kun je niet anders concluderen dat het terecht is dat wij daar staan. Natuurlijk hebben we ook in bepaalde wedstrijden geluk gehad, maar ook wedstrijden waarin we veel meer hadden verdiend. DSO speelt erg volwassen en taakbewust. Het is weer een hecht collectief, waar moeilijk van te winnen is. We spelen naar onze mogelijkheden en zeer gedisciplineerd”, aldus trainer De Best.

Verrijking

Over de verschuiving van het zondag- naar het zaterdagvoetbal is Bert de Best heel positief. ,,Ik vind het een verrijking met de zogeheten zondagploegen erbij. Wippolder en sv Den Hoorn doen het gewoon goed bij ons in de poule. De andere drie ploegen vanuit de zondag staan onderin en hebben duidelijk toch wat aanpassingsmoeilijkheden. Ik vind het de competitie interessanter maken, met ploegen erbij waar je normaal in competitieverband niet tegen speelt.”

Finales

Hoe kijkt Bert de best tegen die tweede seizoenshelft aan? Hij: ,,Ik hoop dat wij kunnen doortrekken, wat we nu aan het doen zijn. Het zal enorm lastig zijn, maar wat ik al zei, iedereen kan winnen en verliezen van elkaar. Het zijn wekelijkse finales die we moeten spelen. De juiste focus houden en concentratie en de absolute toewijding, daar zal het om draaien. Er is geen wedstrijd waar je iets gas terug kunt nemen. Het is het gaspedaal vol blijven intrappen en niet loslaten. Het zal dus ook mentaal pittig worden. Iets waar wij als technische staf de groep op moet voorbereiden.  DSO zal die stabiliteit in presteren dus ook de tweede seizoenshelft moeten tonen.”

Om eraan toe te voegen: ,,Het is top om wekelijks op het veld te staan en toe te leven naar weer een wedstrijd op zaterdag. We kunnen we lekker volop werken aan een mooi proces. We zijn al die beperkingen weer vergeten, gelukkig.”

Winterstop

Ook DSO gaat op trainingskamp. De Best: ,,We gaan met de ploeg naar Albufeira in Portugal.  Dit uiteraard verzorgd door Trainingskampen.nl. We starten de training weer op dinsdag 3 januari 2023. Op 12 januari gaan we naar Albufeira. Trainen daar en spelen daar een wedstrijd. Een mooi en vol programma waarin we klaar moeten zijn voor de tweede seizoenshelft.”

Bert de Best heeft al aangegeven na dit seizoen terug te treden als hoofdtrainer bij DSO en gaat de club op sportpark Bentwoud dienen in een andere (technische)functie. Aflsuiten als trainer met een promotie zou dus heel mooi zijn. De Best: ,,Dat zou meer dan mooi zijn, maar we kijken nog steeds naar beneden. Voldoende punten halen om DSO volgend seizoen ook in de eerste klasse te laten spelen is de doelstelling. Natuurlijk doen we het goed, maar er zijn nog heel veel wedstrijden te spelen waarin we punten moeten pakken om erin te blijven. We kijken dus niet te ver vooruit. Als trainer afsluiten bij DSO in de eerste klasse, zou al mooi zijn.”

 

 

Lees verder