Marco Jalink (sv Nootdorp): ,,Niet gelukkig met samenvoeging zaterdag en zondag”

Als men bij sv Nootdorp na een half seizoen de balans opmaakt, zal men zeker niet helemaal tevreden zijn. Dat is trainer Marco Jalink (foto) met een huidige achtste positie zeker niet.

Tekst: Ton Beije

,, Die achtste plaats is natuurlijk veel te laag voor ons met de kwaliteiten die wij hebben. Al staat alles dichtbij elkaar, alleen de top twee staat op zeven en negen punten en dat is best een behoorlijk gaatje.”

,,We kunnen niet ons spel spelen van verleden jaar”, gaat Jalink verder, ,,omdat veel ploegen in deze afdeling direct de lange bal hanteren en dan gaan lopen. Dat is best lastig te verdedigen. Maar we hebben het zelf in het begin ook voetballend laten liggen en onze kwaliteiten niet kunnen uitdrukken in overwinningen, vooral in uitwedstrijden gaat het niet goed. Dus sta je terecht op deze positie. Het moet dus beter en daar zijn we druk mee bezig, zodat we na de winterstop misschien een goede serie kunnen neerzetten. En dat is hard nodig.”

‘Lange bal’

In tegenstelling tot veel van zijn collega’s, is Marco Jalink niet echt gelukkig met de samenvoeging van zaterdag- en zondagvoetbal. Hij legt uit waarom hij die mening is toegedaan. ,,Ik vind de samenvoeging niet geweldig omdat dit ten koste is gegaan van het voetbal. De meeste teams spelen de lange bal en vechten dan voor de tweede bal. Er zit veel minder voetbal in dan verleden jaar, toen een goed voetballende ploeg als AFC zelfs degradeerde. Ik geef Die Haghe de beste kansen op de titel dit jaar, zij hebben een goed voetballend elftal met enkele uitstekende spelers en zij kunnen ook heel goed fysiek spelen en zijn thuis in het voordeel van het matige veld. VELO vond ik ook sterk, maar speelde veel de lange bal, maar zijn erg sterk in de omschakeling en hebben een goede organisatie.”

Voorbereiding

De eerste week van januari start ook voor sv Nootdorp de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Jalink: ,,Wij starten donderdag 5 januari weer, spelen twee oefenwedstrijden en gaan naar Barcelona om ons voor te bereiden voor die tweede seizoenshelft. We starten direct uit tegen het lastige Valken’68. We gaan ons best doen om in de top drie te eindigen.”

Lees verder