Goede ontwikkeling en professionalisering bij sv Nootdorp-jeugd

Bij de jeugd van sv Nootdorp kijkt men tevreden terug op het jaar 2022. Met de promotie van sv Nootdorp JO16-1, JO17-1 (Vijfde Divisie) en de JO19-1 naar de Vierde Divisie is de club nu toonaangevend in de regio.

Hoofd Jeugdopleidingen Björn Raven: ,,We zullen nu echt op landelijk niveau gaan voetballen, waarbij er veel gereisd zal moeten worden naar bijvoorbeeld Maastricht of Eindhoven. Daartegenover zullen wij ook mooie gerenommeerde amateurverenigingen mogen ontvangen op ons mooie sportpark zoals De Treffers of De Baronie. Dat is natuurlijk voor ons als dorpse vereniging prachtig.”

Op verschillende vlakken is de club bezig te professionaliseren. Raven legt uit: ,,De afgelopen jaren hebben we qua structuur en voetbaltechnisch beleid een aantal goede veranderingen doorgemaakt. Bij de jeugdopleiding merken we dat de aantrekkingskracht vanuit de regio enorm is. Dat komt enerzijds door het niveau, waar we naar toe groeien en anderzijds door een duidelijke visie die we met elkaar hebben en uitvoeren.”

Tactiekwand

Bij sv Nootdorp is een nieuwe grote tactiekwand geplaatst in de bespreekruimte van de nieuwbouw. Die wand is voor iedereen binnen sv Nootdorp beschikbaar. Björn Raven: ,,Met deze wand kan iedereen een mooie en goede uitgebreide bespreking houden, waarbij je alle facetten op voetbaltechnisch gebied met je team/spelers kunt doornemen. Of het nu voor een wedstrijd of een tactische training is, je kunt met de wand alle kanten op.”

Ontwikkelen

Ook de schaduwselectieteams en middenbouw ontwikkelen zich goed door, dat nodig is om de aanvoer van kwaliteit richting de selecties te kunnen blijven waarborgen. Ook bij de onderbouw ontwikkelen de teams/spelers zich goed en is er geen gebrek aan nieuwe instroom. ,,Op dit moment hebben we bij de JO8 al zes teams en dat zal in de loop van de tweede seizoenshelft nog gaan oplopen”, aldus Raven.

Lees verder