Drieluik op Nieuwjaarsdag prooi voor HBS

Op Nieuwjaarsdag is een traditie weer in ere hersteld. Op Crayenhout bij HBS vond weer het Drieluik plaats, met veteranenteams van gastheer HBS, HVV en Quick.

Foto’s: Aad van der Knaap

HVV, de laatste winnaar, moest de beker verdedigen. Coach Frank Bijloos verscheen met een sterk team. Maar zijn tegenstanders waren niet zwakker, diverse oud-eerste elftalspelers van Quick en HBS waren van de partij.

De teams verzamelden om 12.45 uur bij HBS, waar tijdens de koffie de loting voor de eerste wedstrijd plaatsvond. De verliezer van de eerste wedstrijd speelde direct het tweede duel tegen het derde team.

Marcel Tjin opende het toernooi. In zijn inleiding sprak hij over het afscheid een dag eerder in crematorium Ockenburgh van de 57-jarige oud-voorzitter van HBS Aad de Buck. Voorafgaand aan het eerste duel werd ter nagedachtenis een minuut stilte in acht genomen.

Het gaf de HBS-veteranen blijkbaar voldoende kracht om de winst van deze Drieluik in de wacht te slepen. De Kraaien moest daarvoor wel tot het uiterste gaan in de laatste wedstrijd tegen bekerverdediger HVV. Mike de Geer schonk HBS met zijn treffer uiteindelijk de winst van de partij en daarmee ook de trofee behorende bij het Drieluik. Die trofee werd opgedragen aan Aad de Buck.

Lees verder