VELO op trainingskamp op Gran Canaria (1)

Na twee coronajaren kon het dan eindelijk weer: op trainingskamp naar een zonnig oord in de winterstop. VELO vertrok woensdagochtend vroeg vanaf Eindhoven Airport naar Gran Canaria.

Om drie uur in de ochtend werd er verzameld door 21 spelers en 9 staf- en TC leden. Met de bus van BAB-VIOS werd de selectie keurig op tijd afgezet op het vliegveld van Eindhoven voor vertrek om 6.55 uur richting Las Palmas. Na een vlucht van vier uur landde de selectie op het zonnige eiland.

De selectie van VELO verblijft in Hotel Dunas Mirador en de trip is door Trainingskampen.nl georganiseerd in samenspraak met de staf. Bij aankomst in het hotel konden sommigen al naar de kamer en de anderen dronken een kop koffie of een frisdrank op het terras aan het zwembad. Voor een aantal spelers was het een weerzien met dit hotel waar VELO al eerder verbleef, maar voor veel spelers is dit trainingskamp de eerste keer. Voor de lunch nog een korte bespreking met de hele groep over het programma en de afspraken die er gelden.

Na de lunch in het hotel genuttigd te hebben, was het tijd voor de strandtraining om drie uur. Na een stevige wandeling naar het strand, stonden daar een warming up en drie spelvormen op het programma. De spelers hadden duidelijk plezier in deze spellen, want uiteraard wilde geen enkel team verliezen. Ook trok de training veel publiek vanaf het strand en de boulevard. Na een klein uurtje zat het erop en kon iedereen terugkeren naar het hotel.

Pm 19.00 uur stond iedereen klaar voor het diner en om 20.30 uur stond de pubquiz op de agenda. In een speciaal voor ons gereserveerde ruimte werd er op zeven tafels gestreden om de titel, maar zeker ook om niet te vertrekken met de “rode lantaarn”. De pubquiz werd gewonnen door het team van Bob, Delano, Jason en Deniz, die team 2 nipt met één punt voor bleef. Deze leuke pubquiz werd gesponsord door Jan Duijndam van de Quiz Brothers.

 

Lees verder