Roderick Smal en Bas Schreurs winnen Nederlandse titel voetbalquiz

Op de valreep van 2022, op donderdag 29 december, hebben Roderick Smal en Bas Schreurs de twintigste editie van de NK Voetbalquiz op hun naam geschreven. Na een quizmarathon van ruim zeven uur waren zij de beste uit een deelnemersveld van honderddertig koppels.

De twintigste editie van deze NK Voetbalquiz kon eindelijk weer doorgang vinden nadat de afgelopen jaren door de covid-pandemie een dergelijk evenement verboden was. In een prachtige ambiance verzamelden om twee uur in de middag de grootste voetbalkenners van Nederland zich in De Kuip voor de finale.

Voorrondes

Dit kampioenschap was al in september gestart met de eerste van zes voorrondes. Organisator Hans-Jörgen Nicolaï van Southfields: ,,We zijn erg blij dat het grootste voetbalquiz-evenement van

Nederland eindelijk weer doorgang kon vinden. Het was best wel even wennen om de NK Voetbalquiz na jaren weer in goede banen te leiden, maar al snel voelde het weer vertrouwd. We kijken met z’n allen terug op een zeer geslaagde editie.”

Winnaars

De winnaars, Roderick Smal en Bas Schreurs, konden hun geluk niet op nadat zij in een boeiende finale Richard de Greeuw en Lucas Ursem hadden verslagen. Hiermee wonnen ze hun vijfde titel, na eerder zeges in 2009, 2011, 2012 en 2016. Ze wonnen hiermee, naast de wisselbeker, een voetbalreis naar de derby van Sevilla.

Eindstand NK Voetbalquiz 2022

1. Roderick Smal + Bas Schreurs, 2. Richard de Greeuw + Lucas Ursem, 3. Dylan Hoekzema + Marc Rutgers, 4. Harry Hamer + Chris Tempelman, 5. Mark van Rijswijk + Kees van Gent.

(Foto: NK Voetbalquiz)

Lees verder