sv Honselersdijk op trainingskamp in Portugal (1)

In de vroege ochtend van dinsdag 3 januari vertrokken de selectiespelersgroep, trainings- en begeleidingsstaf (48 personen) en 22 supporters van zaterdag eersteklasser sv Honselersdijk vanaf The Haque Rotterdam Airport naar Faro Airport in Portugal voor een trainingskamp in Albufeira.

Door werk en vakantie was keeperstrainer Janco Koole afwezig, evenals de spelers Pawel Rubin, Brian Valstar en Nigel Hendriks. Enkele uren voor vertrek moest Ben Wagener zich ook laten afmelden, omdat hij ziek was geworden. De supporters hadden onder leiding van Moek van der Meer en Ed Kooij hun eigen reis in de buurt georganiseerd en vertrokken na aankomst in Faro naar hun eigen plek van bestemming, die op nog geen vijfhonderd meter van het onderkomen van het sportgezelschap ligt. De eindbestemming werd per touringcar van voetbalreisorganisator Trainingskampen.nl bereikt.

Rond het middaguur werd ingecheckt in Hotel Muthu Clube Praia da Oura. Na de lunch werd gepadèld (een combinatie van tennis & squash) en teqball (voetbaltafeltennis) gespeeld op een open air locatie ergens in Albufeira. De technische commissie van de club, bestaande uit clubvoorzitter Erwin van der Mark en Jan van Marrewijk, maakte terplekke een begin met de seizoengesprekken met iedere individuele speler. Na het diner had iedereen een vrije avond.

Op woensdag en donderdag werd er rond het middaguur op de trainingslocatie van Importal DC boven het Estàdio Municipal de Albufeira getraind. Woensdag deed de spelersgroep eerst een uitgebreide warming-up met conditietrainer Sjaak Brunt, waarna hoofdtrainer André Lourens en assistent- en tweede elftaltrainer Jasper Steringa de groep in allerlei spelvormen bezighielden. Assistent-trainer Rob Noordermeer nam beide dagen de drie keepers Quinten van der Helm, Barry Botman en Lance Kooij onder handen. De van zware knieblessures (inclusief operaties) terugkomende Stef van der Vlis en Quinn van Zanten deden hersteltrainingen met Sjaak Brunt. Woensdag op en om het trainingsveld, donderdag in het hotelzwembad. In het zwembad deed ook Luuk Boers mee. Hij verzwikte tijdens de eerste training zijn enkel, waarop een groot ei verscheen. Hij verplaatst zich het verdere trainingskamp op krukken die in het nabijgelegen Centro Orthopedico werden aangeschaft.

Woensdagavond werd in het Nederlandse Feestcafé Celebration een voetbalpubquiz gehouden die de café-eigenaar in samenwerking met Traingskampen.nl in elkaar had gezet. Hierin waren ook vijf vragen over de eigen sv Honselersdijk verwerkt. De hoofdprijs was een fles champagne. Die ging naar het team van tweede elftalleider Alex Voskuil. Donderdag na de lunch stond oorspronkelijk een beachvolleybaltoernooi gepland, maar omdat het zandstrand ook her en der bezaaid was met kleine en grotere stenen, werd die activiteit door André Lourens afgelast. ,,We hebben al genoeg blessures en afwezigen en ik wil het niet riskeren dat we die bij de herstart van de competitie ook nog hebben.”

De strijd om de ‘Vreemdelingen Bokaal’ ging wel door. Deze jaarlijkse traditie tijdens het trainingskamp bestaat uit het in estafette rennend afleggen van een parcours met hindernissen (inclusief de zee!). De eerste hindernis was de start; driemaal om je eigen as met de hand aan een pionnetje draaien, vervolgens zigzaggend door het zand ploeteren, om vervolgens een aanloop voor een duik in zee te nemen met een koprol, terug naar dezelfde pion rennen, waar vandaan al tijgerend over het zand moet worden gekropen, dan een ballon stuk blazen en driemaal een bal met het hoofd hooghouden en dan rennen naar de volgende deelnemer. Overname was niet met een estafettestokje maar een hoedje, dat ook niet in zee kwijt mocht raken! De estafetteloop is alleen bedoeld voor spelers, die het seizoen nieuw in de selectiespelersgroep zijn gestart. Assistent-scheidsrechter Frans Brochard ging de sportieve strijd ook aan. Hij is sinds eind vorig seizoen aan het grensrechtersclubje toegevoegd. Omdat er door corona twee trainingskampen werden afgelast waren dat er dit keer erg veel. Winnaar werd het team van tweede elftalleider Alex Voskuil, dat kennelijk fanatiek aan spelletjes spelen doet. Vandaag (vrijdag) staat een drieluik van driemaal dertig minuten wedstrijdjes tegen drie verschillende clubs op het programma. De wedstrijd Jodan Boys 2 – sv Honselersdijk 2 werd door Jodan Boys op het laatste moment afgezegd, omdat de Goudse club te weinig mensen op de been kon brengen.

Lees verder