GDA op trainingskamp op Gran Canaria (2)

Op de tweede dag van het trainingskamp van GDA op Gran Canaria stond er een vriendschappelijke wedstrijd op het programma: GDA – VELO. Deze wedstrijd stond in de ochtend gepland en het zou een leuke en sportieve wedstrijd worden, die uiteindelijk in 0-0 eindigde.

Tekst: Bon van Gaalen     |     Foto’s: Marcel van der Ende

De spelers hadden elkaar tijdens het stappen al ontmoet en ook hier is men vriendschappelijk en met respect met elkaar omgegaan. Er werd twee keer 35 minuten gespeeld en de wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Ron Huisman die uiteindelijk een zeer verdienstelijke wedstrijd heeft gefloten. In de eerste helft had VELO het meeste balbezit, maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet, op één na. Eenmaal kwam een Wateringse aanvaller oog in oog te staan met de GDA-doelman, die de bal knap uit zijn doel ranselde. GDA daarentegen werd een aantal keren gevaarlijk in de omschakeling, alleen werd de bal dan in de eindfase niet goed ingespeeld en werd de kans om zeep geholpen. Al met al een leuk eerste helft die toch op en neer golfde alleen werd er niet gescoord.

In de tweede helft een geheel nieuw elftal op het veld bij GDA op de doelman na. Alessandro Visser kon helaas niet keepen omdat hij te veel last had van een vervelende keelontsteking. Ook nu had VELO het meeste balbezit en ontstonden er nu wat meer kansen voor de ploeg van trainer Kevin van der Geest. Maar de uitstekende GDA-doelman hield samen met zijn verdediging zijn doel schoon. Het was een sportieve tweede helft waarin GDA ook nog wat kansen kreeg, maar het vizier stond niet op scherp of de keeper van VELO greep goed in. Na de wedstrijd werd er nog een groepsfoto gemaakt waaruit bleek dat het een leuke en sportieve wedstrijd was met veel respect voor elkaar.

Na de lunch maakten de spelers en staf zich op voor een ontspannen wandeling richting en over het strand van Maspalomas. En dan wordt de strandwandeling altijd afgesloten bij de beruchte trap. Niet om deze dan al hardlopend te nemen, maar om de spelers er alvast mentaal op voor te bereiden, want deze week staat de trap natuurlijk op het programma na de duurloop die dan gehouden zal worden. Na de trap is de wandeling verder afgemaakt en wordt in de avond de voetbalquiz gehouden.