Vierde Divisionisten te sterk voor sv Honselersdijk in Algarve Cup

Op dag vier van het trainingskamp van sv Honselersdijk in Albufeira stond voor zaterdag eersteklasser sv Honselersdijk de strijd om de Algarve Cup op het kleine bijveld van het stadion van Futebol Clube de Ferreiras in de wijk Endereço op het programma.

Omdat het door Trainingskampen.nl geplande oefenduel sv Honselersdijk 2 – Jodan Boys 2 elders in Albufeira op voorspraak van Jodan Boys van het programma was gehaald, koos trainer André Lourens ervoor om de complete spelersgroep, exclusief Stef van der Vlis, Quinn van Zanten (beiden revalideren) en Luuk Boers (op de eerste training geblesseerd geraakt) speeltijd te geven. Tegenstanders waren de Vierde Divisionisten RKSV Nuenen, Hoogland (beide zondag 4B) en het Goudse De Jodan Boys (zaterdag 4A, spelend in de poule bij FC ’s Gravenzande). Tegen alle tegenstanders werd een half uur gevoetbald.

De eerste wedstrijd was tegen Nuenen. Het werd 0-0. De Westlanders deden totaal niet onder voor de een klasse hoger spelende tegenstander. Michel van Giessen kopte uit een corner van Tom van Veen net over. Van Veen zelf was dicht bij een treffer. Hij wurmde zich langs zijn tegenstander op rechts voor het doel. Bij zijn schot werd hij ernstig gehinderd door zijn directe tegenspeler, die hem onderin bij zijn shirt greep. Voor de scheidsrechter was de hinder te weinig voor het toekennen van een strafschop. Hoofdtrainer André Lourens was zeer tevreden over zijn ploeg. ,,We speelden ons steeds goed onder de druk van Nuenen uit en zetten goed druk op hun achterhoede. Ons lef werd helaas niet beloond met een overwinning. Maar wij zijn hier niet gekomen om de Algarve Cup te winnen. Dat moge duidelijk zijn.”

Opstelling: Quinten van der Helm; Brent Gardien, Vince van Hagen, Michel van Giessen, Rik van Schie; Luke Groeneboom, Joey Valstar, Youri Riepe, Nick van der Kraan; Steijn de Bruin, Tom van Veen.

Hoogland kwam vrij vlot op 2-0, omdat de buitenspelval twee keer te laat openklapte. Althans volgens de arbitrage, waaraan zeker bij het eerste doelpunt ernstig getwijfeld werd. De Honselersdijkers gaven niet op. Uit een voorzet van Joey van Marrewijk kopte de wel zeer hoog springende Daan van Elswijk de bal onderkant lat. De bal ging net niet over de doellijn, maar schitterend was de kopbal wel. De 3-0 was een formaliteit.

Opstelling: Lance Kooij; Don Peters, Jorne Persoon, Max van der Kraan, Nick Duivesteijn; Lars Ammerlaan, Daan van Elswijk, Kevin Bogaards; Milan Vijftigschild, Bart van der Ende, Joey van Marrewijk.

Van de latere Algarve Cup toernooiwinnaar De Jodan Boys werd met 2-1 verloren. Keeper Barry Botman gokte op een actie van de doorgebroken spits, maar deze beroerde de bal niet. Daardoor stond hij als aan de grond genageld en zag hij de bal langs zich heen gaan. Het lege doel was door de spits heel gauw gevonden. Opnieuw richtte sv Honselersdijk zich op. Een strafschop van Bas van der Voort werd ook in tweede instantie door de keeper gestopt. Bij een scrimmage voor het doel scoorde Branco Kok in zoveelste instantie wel. De 22 naar Portugal meegereisde supporters en de niet spelende spelers op de tribune beantwoordden het doelpunt alsof de Champions League gewonnen was. De toernooiorganisatie van Trainingskampen.nl gebruikte wel die begintune bij iedere wedstrijd, dus die waan was begrijpelijk. De vreugde was er niet minder om. Een fantastische actie van een buitenspeler van De Jodan Boys, die kapte en draaide alsof het een lieve lust was. Toen hij zich zo vrij had gespeeld krulde hij de bal in de linkerbovenhoek.

Opstelling: Barry Botman; Rick Grootscholten, Michel van Giessen (15. Brent Gardien), Max van der Kraan, Rik van Schie; Stijn Hofland, Nick van der Kraan (15. Steijn de Bruin), Lowell Dijkhuizen; Rob van Veen, Bas van der Voort, Branco Kok.

Zaterdagavond vliegt het 48 koppige sv Honselersdijk-gezelschap en haar 22 supporters van Faro terug naar Rotterdam.

Lees verder