GDA op trainingskamp op Gran Canaria (3)

Na het ontbijt stond vanochtend de strandtraining op het programma. De spelers moesten dan eerst een duurloop ondergaan, waarna er een strandwedstrijd werd gespeeld. En wat dan ook al jaren traditie is, is dat de strijd zal worden uitgevochten tussen oud tegen jong.

Tekst: Bon van Gaalen

Na deze wedstrijd zal elke speler uiteindelijk de beruchte trap van Maspolomas moeten bedwingen en dat dan drie keer. Frank van der Burg had weer gezorgd voor voldoende water, bananen en sinaasappels. Bon was letterlijk op een hoop stront gestrand. Marcel, Ron en Bas hielden alles in de gaten en maakten foto’s en de trainers Robin den Dulk en Ron Ridderhof zorgden voor het sportieve aspect.

De duurloop werd fanatiek aangegaan en was het good-old Robin Boek die de kopgroep aanvoerde met Arnout, Wessel en Jason op zijn hielen. Wie er als eerste binnen is niet bekend, maar Boek krijgt de eervolle vermelding.

De wedstrijd was pittig en de passanten vroegen zich af welke profclub hier zo fanatiek bezig was. Ze bleven even als toeschouwer kijken en vervolgden dan weer hun strandwandeling. Oud tegen jong dus waar oud (iets gemener, slimmer en harder) dik verdiend de wedstrijd won.

De trap dus drie keer en met alle respect nam iedereen deze vreselijke trap zonder tegen te sputteren. En als iemand het moeilijk had werd deze weer meegenomen in het enthousiasme van de ander. Top om te zien en ook hier werden de inspanningen door veel toeristen gadegeslagen. De training was dus weer geslaagd en daarna ontspannen teruggelopen naar het hotel. Hier wordt na de lunch het voetvolleybaltoernooitje afgewerkt.

Dit trainingskamp is mede mogelijk gemaakt door:

Lees verder