VELO op trainingskamp op Gran Canaria (3)

VELO moest zaterdag aantreden tegen Roda’46 uit Leusden. Om die reden werd het daarvoor een “easy” avondje voor de spelers en staf. Ze verbleven heel relaxed in Café Del Mar Meloneras onder het genot van een drankje en een muziekje. Iedereen heeft dus een goede nachtrust gehad.

Na het ontbijt werden diverse spelers verzorgd en vertrok de bus om 10.00 uur richting Estadio Municipal Eleuterio Valeron El Tablero. Tegenstander was eersteklasser Roda’46 uit Leusden. Midden in een woonwijk lag dit idyllische stadionnetje en stonden de sproeiers al aan om het veld te koelen en sneller te maken.

Met de vlaggen van diverse sponsoren werden mooie teamfoto’s gemaakt en daarna kregen ze een prominente plek op de lange zijde van het stadion.

In de eerdere wedstrijd tegen GDA hadden elf spelers al zeventig minuten gespeeld en nu was het de beurt aan de volgende elf spelers: Deniz Pamuk, Rick Das, Mart Dubbeld, Rens de Vries, Benjamin El Amrani, Delano Vogel, Manz Djoeneri, Irshan Jagbandhan, Ricky van Mierlo, Tony van den IJssel en Joey Kouters.

Tempo

De wedstrijd had duidelijk een hoger tempo dan die tegen GDA en ook de tegenstand was aanmerkelijk hoger. Leuke ingrediënten voor een goede oefenwedstrijd. Het was voor beide ploegen weer even aftasten met de omstandigheden, maar al snel greep VELO het initiatief. In de achttiende minuut werd Rick Das diep gestuurd, kapte met rechts de verdediger uit en verschalkte met links met een strak schot de keeper van Roda’46: 1-0. Zes minuten later stuurde Irshan Gabandhan Ricky van Mierlo diep, maar zijn voorzet was te zwak om Joey Kouters te bereiken. Daarna een korte drinkpauze.

Voorlangs

In minuut 31 een goede kans voor Manz Djoeneri. Maar de voorzet van Van Mierlo werd door hem over de doelman, maar ook over het doel geschoten. In de 36e minuut de grootste kans voor Roda’46 in de eerste helft, doordat VELO zelf niet sterk uitverdedigde. Het schot dat volgde ging echter voorlangs. VELO ging dus rusten met een terechte 1-0 voorsprong.

In de rust geen wissels aan VELO-kant, maar het was Roda’46 dat nu beter uit de startblokken kwam. In de 50e minuut werd een hard schot gekeerd door Deniz Pamuk en in de scrimmage erna, waar Rens de Vries goed ingreep, claimde de rood-zwarten recht te hebben op een penalty. De goede leidende Nederlandse scheidsrechter gaf deze terecht niet. Ook bij VELO kwamen er nu wissels in het veld.

Snelheid

Met nog 21 minuten te gaan werd Roderick Meinema diep gestuurd en hij speelde zijn verdediger aan de linkerkant van het veld op snelheid uit. Hij leverde een prima voorzet af, maar Ricky van Mierlo kon deze kans niet verzilveren. Uit de corner erna van Lars van Winden kon Rens de Vries vrij, maar snoeihard inkoppen. Een mooie 2-0 voorsprong voor VELO. Drie minuten later alweer tekende Roda voor de 2-1. Een corner werd weggekopt door Reinier Maartense, maar de speler van Roda kopte van een meter of zeven de bal in de hoek.

In minuut 77 kwam Max Spilker erin voor Ricky van Mierlo en twee minuten later was het weer Roda dat dacht te scoren. De bal kwam echter via de binnenkant van de paal weer terug in het veld. Vince van Egmond kwam erin voor Irshan Jagbandhan. Vijf minuten voor tijd kwam een schot van een Roda-speler op de arm van Mart Dubbeld en de scheidsrechter gaf hiervoor een pingel. Jammer, want de armen van Dubbeld waren wel degelijk langs zijn lichaam. De pingel werd onberispelijk ingeschoten en zo werd het toch nog 2-2. Mike Das viel nog in voor Delano Vogel, maar dat veranderde niks meer aan de stand. Een leuke oefenpot tegen een goede tegenstander. Jammer dat de 2-0 voorsprong werd weggegeven, maar gezien het spelbeeld was deze remise een terechte uitslag.

Padel

Hiermee zitten de voetbaltrainingen en wedstrijden erop en heeft VELO zondagmiddag nog een sportieve activiteit: padellen. Daarna krijgen de lichamen rust tot aan de training dinsdag weer in Wateringen.

De zaterdagmiddag was weer vrij te besteden voor iedereen, dus de gebruikelijke zaken: zwembad, siësta en de staf ging erop uit. Het diner was ook voor iedereen een vrije keuze dus een aantal koos ervoor om lekker uit eten te gaan. Zaterdagavond werd koers gezet naar diverse kroegen en clubs van Maspalomas en Playa del Ingles.