Nieuwjaarswedstrijden: DHL en WIK te sterk voor oudgedienden

Bij DHL werd de eerste editie gespeeld om de ‘Jan van den Akker trofee’ tussen Oud DHL en het huidige eerste elftal. Van den Akker overleed op 21 december jl. en zal door middel van deze wedstrijd jaarlijks herdacht worden. Ook bij WIK werd een duel tussen de huidige selectie en een oud-team gespeeld.

Tekst: Roland van der Linden       |       Foto’s: Alex Pronk

Oud-DHL – DHL 1

Na één minuut stilte vond de aftrap plaats in een gezellige sfeer, passend bij de persoon Jan van den Akker. Het huidige DHL won het duel met ruime cijfers. Na een 4-0 ruststand kwam een 10-2 eindstand op het scorebord te staan. Namens het huidige team scoorden Cas Harte, Marcus Slagveer, Kas op den Brouw (allen 2x), Nasime Nefzi, Milan Stolze, Angelo Evertze en Jessey van Willigen. Namens de oudjes waren Lennart Appelman en de huidige trainer van DHL O23 Remy Kooymans trefzeker.

Na afloop werd de Jan van den Akker Bokaal uitgereikt door zijn jongste kleinzoon (Goos) aan aanvoerder Joris Aerns van de oudere generatie als dank voor hun deelname. Er was na afloop ook gelegenheid om een herinnering over Jan van den Akker te delen of een bericht te schrijven in een condoleanceboek. DHL-voorzitter Paul de Bree nam als eerste het voortouw.

Op de aansluitende nieuwjaarsreceptie werden jubilarissen Aad van der Knaap en Jan Schilpenoord gehuldigd vanwege 70 jaar lidmaatschap.

WIK – Oud WIK

In het Zuiderpark nam WIK het op tegen een team bestaande uit oud-spelers. De huidige selectie van trainer Geoffrey van Loenen was met 6-3 de bovenliggende partij. Ramon Daleman (2x), Mo Thounsi (2x), Wesley Spaan en Wassim scoorden voor het winnende team.

Lees verder