Oefenvoetbal: TAC’90 en Westlandia houden elkaar in evenwicht

Op Sportpark De Verlichting in Den Haag was TAC’90 gastheer voor de zondagformatie van Westlandia. De wedstrijd werd gespeeld in drie periodes van dertig minuten. Na negentig minuten voetbal stond een 3-3 eindstand op het scorebord.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Aad van der Knaap

In het eerste blok kreeg TAC’90 binnen een kwartier drie kansen, maar wist deze niet te verzilveren. In de zestiende minuut nam Westlandia via Hidde van der Arend een 0-1 voorsprong en twee minuten later was het opnieuw raak voor de bezoekers. Nu zorgde Jeremy van Uunene voor de 0-2. Kort daarna scoorde TAC’90 uit een mooie aanval. Een voorzet van Kenan Dagsoy werd ingekopt door Aimen Saïd: 1-2. Westlandia raakte daarna nog een keer de paal.

Na de hertvatting kwam na een kwartier spelen de 1-3 op het scorebord door een treffer van Desley Bransen. Vlak voor het einde van het tweede deel van de wedstrijd profiteerde TAC’90 van een fout van de keeper van Westlandia. Mo el Osrouti kwam in balbezit. Hij schoot eerst tegen de keeper en gaf daarna de bal mee aan Ferdi Atli (speler O23) die de bal binnenschoot in de korte hoek: 2-3. Kort voor de onderbreking kon Kenan Dagsoy net niet bij de bal komen om de 3-3 binnen te schieten.

In het derde blok viel de gelijkmaker alsnog in de zevende minuut. Een onderschepte bal op het middenveld kwam bij Yassine Irzi terecht. Irzi gaf een steekpass op Rensy Barradas, die de bal keurig in de touwen werkte: 3-3. In die stand kwam geen verandering meer.