Piet Boon (HVC’10) stopt met trainersloopbaan

In goed overleg heeft trainer Piet Boon (foto) de Technische Commissie van HVC’10 laten weten aan het einde van dit seizoen zijn verbintenis met de Hoekse club te willen beëindigen. De reden voor de 57-jarige oefenmeester is dat hij na twintig jaar trainerschap zijn spaarzame vrije tijd zelf wil indelen en van andere dingen in het leven wil gaan genieten.

Tekst: Cees van der Pol

Piet Boon tekent daarbij aan, dat het trainerschap voor hem altijd een heerlijke hobby is geweest en dat nu de tijd gekomen is voor andere dingen in het leven. Wie weet begint ooit het voetbalbloed bij hem nog eens te kriebelen, maar nu in het begin van 2023 heeft hij het besluit genomen te stoppen met het trainerschap.

Loopbaan

Piet Boon begon na zijn lange, actieve voetbalperiode bij vv Hoek van Holland, zijn trainersloopbaan zo’n twintig jaar geleden bij de jeugd van Westlandia, bij welke vereniging hij later ook assistent-trainer werd. Daarna richtte de Hoekenees zijn pijlen op sv Honselersdijk, waar hij in acht jaar tijd zeer succesvol was met diverse promoties. Hij bereikte uiteindelijk de eerste klas en verkreeg daardoor in het Westland de ludieke bijnaam ‘Piet Periode Prins’.

Opmerkelijk is dat Piet Boon alleen clubs in het Westland heeft getraind. Omdat hij voor de eerste klasse niet over de vereiste trainerslicentie beschikte, verleende de KNVB hem maar één jaar dispensatie om sv Honselersdijk te trainen.

555 meter

Daarna werd Piet Boon 3,5 jaar geleden trainer van HVC’10, ooit een droomwens op een paar honderd meter loopafstand van zijn huis. De coronaperikelen zaten ook hem dwars, waardoor twee competities niet konden worden afgemaakt. Vorig seizoen bezorgde Piet Boon met zijn neef Henk Boon een enorme boost binnen HVC’10 door een spectaculaire nacompetitie te spelen, die pas in de finale door DSO werd gestuit. HVC’10 werd bij de drie uitwedstrijden gesteund door veel enthousiaste supporters, waaruit de Blue Black Army en the Amigo’s van Steef Gaspers zijn voortgekomen als steun voor de selectie. Het werd op die manier een prachtige apotheose van een mooi voetbalseizoen. Dit seizoen verliep voor de club onder meer door te veel blessures van de zogeheten sterkhouders minder voorspoedig. Intussen zijn er twaalf punten binnengesprokkeld.

Jammer maar begrijpelijk

HVC’10 vindt het dan ook jammer dat Piet Boon de club na vier jaar gaat verlaten, maar vindt zijn besluit begrijpelijk en respecteert dan ook zijn keuze. De Hoekse club hoopt natuurlijk dat Piet en Henk Boon samen met de selectie het lopende seizoen goed kunnen afsluiten.

Opvolger

Aangezien de weer heel vroeg gestarte trainerscarrousel (ook in het Westland) volop draait, hebben veel clubs uit de omgeving al hun opvolging geregeld. HVC’10 zal snel op zoek moeten gaan naar de opvolger van hun bij de club populaire ‘people manager’.

Lees verder