Oefenvoetbal: Drie teams van Scheveningen in actie op vreemde bodem

In Valkenburg nam het vlaggenschip van Scheveningen het op tegen Valken’68. Ook het tweede team speelde een oefenduel. OLIVEO was in een uitduel de tegenstander. Voor Scheveningen O23 stond een wedstrijd bij SVC’08 op het programma.

Valken’68 – Scheveningen

Scheveningen 1 moest haar meerdere erkennen in de thuisploeg. Valken’68 kwam door treffers van Bas van Delft en Samet Arikan op een 2-0 voorsprong. De formatie van trainer John Blok kon wel nog wel de aansluitingstreffer produceren, maar daar bleef het bij. In de 76e minuut scoorde Jari de Jong (foto) uit een vrije trap de 2-1.

OLIVEO – Scheveningen 2

In Pijnacker gingen OLIVEO en het tweede elftal van Scheveningen zonder te scoren de rust in. Dustin van den Berg kreeg twee goede kansen namens de Haagse bezoekers, maar vond beide keren de keeper op zijn weg.  Tien minuten in de tweede helft nam het team van trainer Willem van der Smit een 1-0 voorsprong via Nick Toussaint. In de 64e minuut kwam Scheveningen 2 langszij. Een voorzet van Norman Nagy werd door Redouan Charif goed ingekopt: 1-1. In blessuretijd greep OLIVEO alsnog de winst uit een strafschop. Luc Brouwer tekende voor de 2-1 vanaf elf meter.

SVC’08 2 – Scheveningen O23

Na tien minuten spelen opende Scheveningen O23 de score vanuit een omschakelmoment. Ayoub Atia tekende voor de 0-1. SVC’08 2 herpakte zich van deze tegenslag en kwam door een treffer van Sjuul van der Zwan op gelijke hoogte. In het gelijkopgaande duel kwam Scheveningen O23 nog voor rust op voorsprong door een eigen doelpunt van Pepijn Knoester, die de bal uit een hoekschop achter zijn eigen keeper kopte.

In de tweede helft had een vermoeid Scheveningen O23 het lastig en kreeg de 2-2 van Matthijs Reijken om de oren. De bezoekers konden de winst toch nog pakken, maar een strafschop werd knullig in de handen van de keeper van SVC’08 2 geschoten.