Oefenvoetbal: RKAVV langs FC Rijnvogels, ruime zege HBS op sv Nootdorp

Voorschoten’97 (za) pakte voor rust een voorsprong tegen Alphense Boys, maar moest zich in de tweede helft toch nog gewonnen geven. Forum Sport schoof eenvoudig SVC’08 aan de kant en dat gold ook voor HBS, dat een ruime zege boekte op sv Nootdorp. RKAVV boekte een 3-1 overwinning  op FC Rijnvogels.

RKAVV – FC Rijnvogels

Op Sportpark De Kastelenring speelden RKAVV en FC Rijnvogels een oefenduel van tweemaal dertig  minuten. De Leischendammers kwamen na tien minuten spelen op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Tristan Croes. Net na de doelwisseling scoorde RKAVV twee keer binnen een paar minuten. Een treffer van Hüseyin Dogan werd gevolgd door een doelpunt van Edwin Agyare (foto). Max de Haas schoot daarna FC Rijnvogels naar 3-1. Verder kwamen de bezoekers uit Katwijk niet.

HBS – sv Nootdorp

In het duel met HBS gaf sv Nootdorp de doelpunten makkelijk weg. Berend Kaster opende de score met een goede uithaal voor de Kraaien. Nog voor de rust liep de score op naar 4-0. Luca van Leeuwen schoot uit de kluts de 2-0 binnen en was even later weer trefzeker. Van Leeuwen voltooide zijn zuivere hattrick in de veertigste minuut en bepaalde de ruststand op 4-0.  Na de doelwisseling vond Berend Kaster na bijna een uur zijn tweede treffer, waardoor de stand 5-0 werd. Mo Quarakki redde de eer voor de bezoekers en bepaalde de eindstand op 5-1. sv Nootdorp-trainer Marco Jalink moest niet alleen genoegen nemen met een dikke nederlaag, maar zag ook Schwendell Cijntje zijn pols breken. Cijntje zal daardoor enige tijd niet inzetbaar zijn.

Voorschoten’97 – Alphense Boys

Eersteklasser Voorschoten’97 nam het op tegen Alphense Boys dat in de Vierde Divisie uitkomt. In het eerste half uur waren er weinig hoogtepunten te noteren. Pas in de 41e minuut viel de eerste treffer. Een voorzet van Mo Maatoug werd door Thom Wijnalda het doel ingewerkt: 1-0. In de tweede helft startte Voorschoten’97 met veel wisselspelers en dit kwam het niveau niet ten goede. FC Rijvogels profiteerde hier goed van en boog de achterstand om in een 1-2 zege.

Forum Sport – SVC’08

Forum Sport kwam tegen de formatie van trainer Jeffrey Frijters prima uit de startblokken. Al na drie minuten spelen was Luuk Goedbloed trefzeker met zijn linkerbeen: 1-0. De Voorburgers bleven de overhand houden in het duel maar konden voor de thee niet meer tot scoren komen.

In de 52e minuut was het wel raak. Luuk Goedbloed omspeelde doelman Wesley Storm en bracht de 2-0 op het scorebord. De thuisploeg bracht halverwege de tweede helft vijf spelers uit de O23 het veld in. Het deerde Forum Sport niet. Kort na de wissels schoot Jacco Scholten de 3-0 binnen en met nog een kwartier te spelen bepaalde invaller Strom Kranendonk met het hoofd de eindstand op 4-0. Het duel werd tien minuten voor tijd beëindigd. Een botsing tussen doelman Wesley Storm en een verdediger van SVC’08 en Forum Sport-speler Ruben Gyamfi was dermate ernstig, dat alle partijen het erover eens waren om het duel niet verder te spelen.