GDA op trainingskamp op Gran Canaria (7)

Na de vrije dag van maandag stond er dinsdag weer een sportief programma op het menu. In de ochtend werd de laatste veldtraining afgewerkt en na de lunch was er in de duinen van Maspalomas het befaamde voetgolftoernooi.

Tekst: Bon van Gaalen

Natuurlijk is er tijdens een trainingskamp ruimte voor ontspanning, maar als er wordt getraind, wordt er ook serieus en pittig getraind. Zo ook dinsdag. Robin den Dulk en Ron Ridderhof startten na de warming-up met wat loopvormen en je hier verstoppen was geen optie. Hierna wat afwerkvormen, waarin ook de nodige meters werden gelopen en daarna een partij elf tegen elf op een heel veld. Ook nu had Frank van der Burg weer voor de nodige verfrissing en fruit gezorgd zodat er tijdens de drinkpauze ook nog de nodige vitaminen werden opgenomen door de spelers.

Na de training weer met de bus naar het hotel om te lunchen, waarna om half drie het voetgolftoernooi op het programma stond. Bon, Frank, Marcel en Bas hadden tien holes uitgezet in de duinen van Maspalomas en vijf teams hadden de opdracht om met zo min mogelijk schoten deze tien holes af te leggen. Het team van Dennis Lubout, Wessel van Gaalen, Justin Balk en Vince Vermeulen hadden het minste aantal schoten nodig en werden uitgeroepen tot winnaar van dit inmiddels traditionele en prestigieuze voetgolftoernooi.

Dit was dan de laatste sportactiviteit die tijdens dit trainingskamp plaatsvond en in de avond ging de gehele groep uiteten. Zo kwam er alweer een einde aan een geweldig trainingskamp op Gran Canaria en wederom had dit niet tot stand kunnen komen door de geweldige inzet en organisatorische kracht van Frank van der Burg. Hij werd dan ook terecht bedankt. Daarnaast dank aan de Gulle Peenbuiker, Autoservice Dick Visser, Elektcars, Zwennes, Technical Partners, Arnold Taal Makelaardij, Free Kick Sport en JDH Totaalonderhoud. Een woord van dank ook aan de trainers Robin den Dulk en Ron Ridderhof voor de sportieve inbreng en de begeleiding die dit jaar bestond uit Marcel van der Ende, Bas Talboom en Bon van Gaalen. En als laatste bedankt de spelersgroep de supporters die dit trainingskamp, Gran Canaria 2023, aanwezig waren. De spelersgroep heeft weer zin in de tweede seizoenshelft, die alweer gauw voor de deur staat.

Dit trainingskamp is mede mogelijk gemaakt door:

Lees verder