Full Speed op trainingskamp in Torremolinos (2)

Op de tweede dag van haar trainingskamp in het Zuid-Spaans Torremolinos had Full Speed weer een intensief programma samengesteld in samenwerking met Trainingskampen.nl.

Tekst: Ton Beije    |     Foto’s: Ton Beije, Marlon Taal & Peter Looijensteijn

De spelers van Full Speed moesten onverwacht toch wat vroeger aan het ontbijt zitten. Had trainer Frank Verhaar de avond ervoor bij aankomst zijn groep meegedeeld, dat er om 11.00 uur getraind zou worden door een wijziging werd dat al om half tien in de ochtend. Dus verschenen de Delftse spelers allemaal wat vroeger aan het ontbijt.

Training

Om half tien zette de bus koers naar Estadio de Futbol El Pinar. Onder perfecte omstandigheden (de zon hoog aan de hemel, geen wind) kon de training op het prima kunstgras aanvangen. Maar eerst moest een aantal spelers nog een ‘schade inlossen’ omdat zij te laat bij de bus verschenen. Het rad had bepaald dat de opdracht was 25 keer opdrukken.

Daarna wat loop- en rek- en strekoefeningen en vervolgens fanatieke partijspelen. Toen de trainers Frank Verhaar en Michiel Broere het laatste fluitsignaal gaven, stond de selectie van Tweede Divisionist Noordwijk al klaar om met de training te starten op hetzelfde veld.

De bus stond voor het stadion geparkeerd en bracht Full Speed richting hotel, waar na een uurtje aangevallen kon worden voor de lunch. Vlak na de lunch had Haaglanden Voetbal een interview met de pas vader geworden doelman Thomas Dijksman, die in het verleden ook speelde bij Wilhelmus en VUC. Dat interview is later te zien in de TV-reportage die Haaglanden Voetbal maakt van het verblijf van Full Speed in Spanje.

Padel

In de middag was het voor de spelers – en de begeleiding en sponsors – niet lekker lui in de zon gaan bakken, maar er stond een middagje padel op het programma in Malaga. De bus bracht het gezelschap, in de auto gevolgd door een equipe van Haaglanden Voetbal naar de padelaccommodatie in Malaga. Penningmeester Jürgen van Dorp moest ook 25 keer opdrukken omdat hij te laat was bij de bus!

Ook hadden wij daar een interview met één van de meegereisde sponsoren, Herwin Volmuller, tegenwoordig ook leider van het tweede elftal. Hij liet ’s avond na het eten zien wat één dag trainingskamp met een sponsor doet (foto onder).

Dit trainingskamp is mede mogelijk gemaakt door:

Lees verder