Forum Sport op trainingskamp in Albufeira (1)  

Ondanks weinig slaap stond er op donderdag een opgewekte spelersgroep rond de klok van drie uur ’s nachts in de kantine van Forum Sport. Ook de technische- en begeleidingsstaf had er duidelijk zin in! De reis naar Albufeira stond op het punt van beginnen!

Dat de weergoden code geel hebben afgedwongen bij het KNMI lijkt niet uit te maken. De spelersbus richting Schiphol lijkt juist de wind in de rug te hebben. Na de gebruikelijke controles betreedt vlucht HV5357 tegen half zeven het luchtruim. Rond half negen lokale tijd staat de selectie met beide benen op Portugese grond.

Code geel heeft hier duidelijk een andere betekenis, want aan zonnestralen geen gebrek. Na een lunch en korte ontdekkingstocht in en rond het Hotel Muthu Clube Praia da Oura staat alweer de eerste training op het programma.

Bij aankomst bij het Estadio da Nora in Albufeira staan de cameraploegen de afvaardiging uit Voorburg al op te wachten. Al blijken die toch meer aandacht te hebben voor de nationale ploegen van Finland en Estland. Voor de liefhebbers, deze oefeninterland eindigde in een 0-1 overwinning voor de Esten. Doelpuntenmaker: Martin Miller.

Training

Op het naastgelegen trainingsveld werkt de ploeg van Bas Steffens een training af. In perfecte omstandigheden gaat de bal over het kunstgrasveld.

Na het diner, met een assortiment aan Italiaanse delicatessen, wacht een voetbalquiz. In koppels wordt de kennis van spelers en staf op de proef gesteld. De uitslag laat nog op zich wachten. Daarover later meer.

Dag 2

Met een wandeling langs de kust van Albufeira ontwaakt de selectie van Forum Sport. Op dag twee van het trainingskamp in Albufeira moeten spelers en staf direct bij de les zijn. Want de strandwandeling wordt afgewisseld met stukken klimmen en klauteren over rotspartijen. Toch weet iedereen de beproeving met succes af te ronden.

Na de lunch gaat de focus op de oefenwedstrijd tegen sv Nieuwleusen. De rit naar speelstad Portimão lijkt meer op die in een achtbaan. De chauffeur van dienst moet een verleden hebben in één of andere  Portugese raceklasse. Bochten worden met hoge snelheid aangesneden en met het nodige kunst- en vliegwerk worden andere weggebruikers ingehaald.

Desondanks stapt de ploeg uit Voorburg ongedeerd het trainingscomplex van profclub Portimonense Sporting Clube op. Daar wordt in drie blokken van vijfentwintig minuten geoefend tegen Nieuwleusen. Ondanks een overwicht lukt het Forum Sport niet om te scoren tegen de tweedeklasser uit Overijssel. De wedstrijd eindigt in een doelpuntloos gelijkspel.

Na opnieuw een dollemansrit naar het hotel wacht een diner met Mexicaanse invloeden. Daarna wacht een vrije avond. Ondertussen is het nog altijd wachten op de uitslag van de voetbalquiz. Misschien komt er morgen uitsluitsel. Wie weet?

Lees verder