ADO Den Haag wint in slotfase van MVV

Eindelijk werd er weer een thuiswedstrijd gewonnen. Twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd kopte verdediger Tyrese Asante de 2-1 binnen. Dit was ruim drie maanden na de winst op FC Eindhoven. De derde periode is goed begonnen en geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Tekst: Pieter Donath        |       Foto’s: Aad van der Knaap

ADO Den Haag startte sterk tegen de Maastrichtenaren. Na twintig seconden had linkerspits Joël Zwarts de voorzet van Xander Severina moeten afronden maar hij schoot zacht over het doel. Na tien minuten was het wel raak. Thomas Verheydt rondde beheerst recht voor het doel een voorzet van Malik Sellouki af (1-0). De centrumspits had de laatste twee wedstrijden al speeltijd gekregen na vier weken afwezigheid door een blessure. Tegen MVV deed hij tot het einde mee.

Pas na 25 minuten kwam MVV meer aan voetballen toe, maar ADO Den Haag kreeg de kansen. Via een counter stuitte Severina op doelman Matthys en ook Jordy Wehrmann had moeten scoren toen hij alleen voor de keeper kwam. MVV creëerde geen kansen, maar kwam kort voor rust toch op 1-1. Linkerspits Ruben van Bommel kapte zich goed vrij in het zestienmeter gebied, liet zich bij de achterlijn vallen en Tyrese Asante tikte hem heel licht aan. Voor scheidsrechter Laurens Gerrets voldoende om de bal op de stip te leggen. Koen Kostons had geen moeite om de weinig geteste doelman Luuk Koopmans te passeren (1-1).

MVV begon goed aan de tweede helft, maar ADO Den Haag gaf geen kansen weg. Vlak voor het Haags kwartiertje dribbelde Van Bommel van de linkerkant naar binnen en schoot met rechts buiten bereik van Koopmans tegen de paal. Dick Advocaat wisselde kort daarna aanvallend door rechterspits Amar Catic en centrumspits Mario Bilate in te brengen.

Vol op de aanval spelend kwamen er wat kansen waarin de verdedigers een beslissende rol speelden. Eerst schoot rechtsachter Guillem Rodriguez zonder succes laag in de benedenhoek, maar in de 88e minuut was het wel raak. Een voorzet van Amar Catic werd door centrumverdiger Finn van Breemen prima met het hoofd doorgekopt naar collega centrumverdediger Tyrese Asante, die vallend raak kopte (2-1). Het was een volgens trainer Dick Advocaat verdiende overwinning en een uitstekende start van de derde periode.