Oefenvoetbal: Wilhelmus droogt DHC af met dubbele cijfers

Twee ploegen die in de competitie beide troosteloos onderaan staan, DHC (1e klasse) en Wilhelmus (2e klasse), oefenden aan de Delftse Brasserskade tegen elkaar. Eerder afgelopen week won DHC een oefenduel tegen derdeklasser SEP met 5-1, terwijl Wilhelmus met 3-1 te sterk was voor de koploper in de vierde klasse PGS Vogel.

Tekst: Wicher Schreuders

Zowel DHC als Wilhelmus wilden nu wel eens zien hoe het tegen een sterkere tegenstander zou gaan. Al snel werd duidelijk dat Wilhelmus, in ieder geval in dit duel, in alles beter voor de dag kwam dan de thuisclub. Direct vanaf de aftrap werd het immers 0-1 door Nick Hendrikse, terwijl dezelfde speler na zes minuten ook de 0-2 op het scorebord bracht. Na elf minuten werd het na zeer slecht uitverdedigen van de groen-zwarten al 0-3 door Brandon Poncin. Deze kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal eenvoudig in zijn voeten geschoven, waarna hij ongehinderd kon oprukken en inschieten.

Strafschop

De wedstrijd was daarmee in feite al gespeeld. Maar er moest nog bijna tachtig minuten door worden geoefend. Het duurde vrij lang voor er verandering kwam op het scorebord. Pas na 31 minuten volgde er weer een doelpunt, ditmaal werd door Brandon Poncin een van rechts komende voorzet prachtig ingekopt: 0-4. Kort voor rust scoorde Nick Hendrikse al zijn derde doelpunt, ditmaal uit een door scheidsrechter Patrick Dijkhuizen terecht toegekende strafschop: 0-5.

Tegen

Na de doelwisseling bleef de stand lang ongewijzigd, maar na 65 minuten werd na een door Wilhelmus slim genomen vrije trap de DHC-doelman keurig omspeeld door Brandon Poncin, die zijn derde goal maakte: 0-6. Zoals zo vaak dit seizoen bij DHC: veel tegendoelpunten komen dikwijls in korte perioden. Twee minuten later schoot Boyd Roodnat (foto) een tweede – ook terechte – strafschop in het doel: 0-7. Hierna volgden nog drie treffers in de slotfase, alle drie gescoord door Amit Jangai. In de gestaag en hevig vallende regen, waarbij het kunstgrasveld deels verzadigd raakte van al dat water, werd DHC op bijpassende wijze afgedroogd door Wilhelmus. Deze uitslag geeft weer nieuwe moed voor Wilhelmus, maar zonder twijfel extra zorgen voor DHC-trainer John de Letter, die nu overigens wel vrij veel spelers vanwege blessures op de tribune zag zitten.