SVO Buytenpark op trainingskamp in Albufeira (1)

Op donderdag 12 januari verzamelden diep in de nacht spelers, begeleiders en supporters zich in de kantine van SVO Buytenpark om met de partybus te vertrekken richting Schiphol voor een vlucht richting de Algarve.

De Zoetermeerders landden om half tien op het vliegveld van Faro en checkten daarna in in het schitterende MGM Grand Muthu Oura View Beach Club hotel. Na de lunch werd een korte wandeling gemaakt naar het strand en door de straten van Albufeira.

Training

Op de eerste training op het mooie complex van Uniao Deportiva Messinense werd een scherp partijspel gedaan van 2x 35 minuten. Het team zonder hesjes won het duel geflatteerd met 5-2. Wilco Strijker had voor een fraaie treffer kunnen zorgen, maar doelman Edwin Uilenhoed voorkwam dat de kopbal het doel in ging.

Na de training werd nog cultuur gesnoven in het lokale museum en werd daarna genoten van een drankje op een terras. Tijdens het diner werd er natuurlijk teruggekeken op de geslaagde eerste dag in Albufeira

Dag 2

Na een stevig ontbijt vertrok SVO Buytenpark naar Estadio Municipal de Almancil voor de oefenwedstrijd van vv Molenschot. Na de aftrap om elf uur golfde het spel op en neer. De beste kansen waren voor de Zoetermeerders, maar het was Molenschot dat uit een goed uitgespeelde aanval op een 1-0 voorsprong kwam. In de drinkpauze greep trainer Francis Janse in en bracht vijf wissels in. SVO Buytenpark trok het spel verder naar zich toe, maar kwam voor rust niet tot scoren.

Kanonskogel

In de tweede helft werd het al snel 1-1 door Koen Ramsteijn. Zijn treffer werd al snel gevolgd door een doelpunt van Bob de Graaff die met een kanonskogel de 1-2 aantekende. Een overwinning hing in de lucht, maar verslapping en ongetwijfeld de gezellige avond ervoor zorgden ervoor dat Molenschot de 2-2 op het scorebord bracht. Een paar minuten later viel de 3-2 door een schitterend lobje over de Zoetermeerse keeper.

Sushi

De lunch werd genuttigd in Albufeira en daarna mochten de spelers de middag vrij invullen. In de avond vond het diner plaats in een sushirestaurant en werd ook de verjaardag van de secretaris gevierd. De afsluiting vond plaats in een Hollandse feesttent waar het nog lang gezellig bleef.