DSO op trainingskamp in Albufeira (Portugal)

De DSO-selectie van de trainers Bert de Best en Claudio Houtman was naar Portugal afgereisd voor een paar dagen om te werken aan de teambuilding. Ook werd er hard getraind tijdens deze dagen.

Tekst: Hans Schuller

Op donderdag werd om kwart over zeven in de ochtend vertrokken vanaf Schiphol. Na een voorspoedige vlucht en busreis kwam het Zoetermeerse gezelschap rond elf uur Portugese tijd aan bij het hotel. Na het inchecken stond de lunch klaar. Om kwart voor drie het vertrek naar het trainingsveld naast het Stadion van Albufeira, waar de Finse selectie een wedstrijd speelde. DSO  trainde een veld daarnaast.

Na een pittige training van anderhalf uur in een heel aangename temperatuur van twintig graden werd weer koers gezet richting hotel. Na een welverdiende douche werd er om zes uur gedineerd in het Italiaanse restaurant van het resort. Na nog een teamspel kaarten, waar de gehele groep aan meedeed, mocht een ieder de verdere avond zelf invullen. De geplande voetbalquiz is verschoven naar de vrijdagavond in verband met een miscommunicatie over een beschikbare ruimte.

Dag 2

Op dag 2 na het ontbijt stond er op het strand een pittige training te wachten. Na een aantal loopvormen werd dit afgesloten met een voetvolleytoernooitje. Dat toernooi werd gewonnen door het team van Jeffrey Aarts, Sven Wolsheimer, Timo Reinhardt, Jurian Koevoets en Wesley Teeuwisse. Na de douche en lunch ging de groep een wandeling maken. Daarin werd een goede sessie van groepsdiscussies op voetbalgebied gehouden. Dit vond iedereen heel nuttig en hield er een goed gevoel aan over. Na het diner bij de Mexicaan werd de uitgestelde voetbalquiz gehouden. Het was een pittige, maar goed maakbaar voor eenieder. Na een spannende strijd van meer dan één uur werd het team 7 winnaar met 44 uit 60 te behalen punten. Het winnende team bestond uit Tim Ceder, Daley Windhorst en Claudio Houtman. Na de quiz ging eenieder zijn eigen gang deze avond.

Dag 3

Dag 3 stond in het teken van de geplande oefenwedstrijd tegen ESA uit Arnhem. Deze ploeg heeft 33 punten uit 11 wedstrijden verzameld in de derde klasse. De wedstrijd werd in drie periodes van dertig minuten gespeeld onder een stralende zon. Na de eerste periode had DSO een voorsprong genomen door een doelpunt van Joep Roovers. In de tweede periode werd de voorsprong uitgebreid naar 4-1 door treffers van Sahr Kabuta, Jurrian Koevoets en Delano de Rooij. In de pauze na de tweede periode gaf Bert de Best aan nog zeker twee doelpunten te willen zien om het kwaliteitsverschil nog beter tot uitdrukking te laten komen. Dit lukte, met nog vier doelpunten van Zoetermeerse kant en een tegendoelpunt werd een eindstand bereikt van 8-2. Doelpunten in de laatste dertig minuten werden gescoord door Daley Windhorst, Timo Reinhardt, Anouar Zibouh en Tim Ceder. Dat betekende dat DSO acht verschillende doelpuntenmakers had. Al met al een leuke, nuttige en sportieve oefenwedstrijd. Na een busrit van 45 minuten kwam de ploeg weer terug bij het hotel en had eenieder verder een vrije dag. Ondanks dat bleef de gehele groep bij elkaar en heeft ‘s avonds van een heerlijk diner genoten in een steakrestaurant. Hierna werd er verder de avond door eenieder doorgebracht op zijn eigen wijze.

Dag 4

Dag 4, de laatste dag van het trainingskamp. Iedereen was na een lange avond weer mooi op tijd voor het ontbijt. Hierna nam Bert de Best de groep mee voor een korte ‘wandeling’, wat meer leek op een survivaltocht over de rotsen langs de kustlijn. Na terugkomst bij het hotel ging iedereen terug naar zijn kamer om in te pakken, waarna het uitchecken kon plaatsvinden. Na dit verplichte onderdeel van zo’n trip nog één keer een terrasje gepakt of bij het zwembad gelegen, wachtend op de laatste lunch. Exact om half drie stond de bus klaar om de DSO-selectie naar het vliegveld te brengen. Alvorens dit kon, moesten natuurlijk de nieuwe spelers van dit seizoen met de trainers een liedje zingen. Om vijf voor zes koos het vliegtuig het luchtruim richting Schiphol, waar de landing plaatsvond om half tien in de avond. Kort samengevat: het was een fantastisch trainingskamp, van hard werken en ontspanning. De groep is nog hechter geworden dan deze al was.

Lees verder