Doelman Tim Krul betaalt vertrouwen nieuwe coach terug met ‘clean sheet’

De Haagse doelman Tim Krul (foto) (RAS 1995-1996, ADO Den Haag 1996-2005) hield zaterdag in de Britse Championship, de op één na hoogste divisie in Engeland, in de competitiewedstrijd van zijn huidige club Norwich City zijn doel schoon.

Tekst: Peter Petit

In de uitwedstrijd tegen Preston North End werd  in het Deepdale stadion, thuishaven van de Lilywhites, een belangrijke 0-4 zege geboekt, dankzij tweemaal Teemu Pukki en Kieran Dowell.

Krul speelde op 15 oktober 2022 zijn laatste competitiewedstrijd voor the Canaries. Hoofdcoach Dean Smith gaf de voorkeur aan Angus Gunn, maar wegens teleurstellende resultaten, slechts drie zeges uit dertien wedstrijden, kreeg Smith eind vorig jaar zijn congé bij de club uit het graafschap Norfolk. Zijn opvolger, de Duitse hoofdcoach David Wagner (eerder werkzaam bij Huddersfield) heeft meer vertrouwen in de 1.93 meter lange, 34-jarige Krul.

Vertrouwen

In zijn eerste wedstrijd onder Wagner, het FA Cup-duel begin januari tegen Blackburn, lukte het Krul, op jonge leeftijd door Newcastle United ‘weggeplukt’ uit het Zuiderpark, niet om zijn doel schoon te houden (0-1 nederlaag). Maar acht dagen na zijn aanstelling zag Wagner zaterdag zijn vertrouwen in Krul dubbel en dwars terugbetaald. Slechts eenmaal kwam Krul in het duel tegen Preston North End in de problemen, vlak na rust, toen hij tot het uiterste moest gaan om met een prima redding Preston-aanvaller en Everton-huurling Tom Cannon van een doelpunt af te houden. Al met al een goed debuut van Wagner en Krol lijkt weer verzekerd van een basisplaats in ‘de kooi’ bij Norwich,  dat, ondanks de slechte serie onder Smith met een zevende plek nog slechts drie plaatsen verwijderd is van de play-offs met als inzet een plek in de Premier League.

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder