Westlandia-jeugd op trainingskamp in binnen- en buitenland

De jeugdteams O18, O17 en O16 hebben zich tijdens een trainingskamp voorbereid op de tweede seizoenshelft. O18 deed dat in het Spaans Benidorm en de selecties van O17 en O16 hadden hun tenten opgeslagen in het Brabantse Mierlo.

Westlandia O18-1

De selectie kwam op zaterdagochtend 7 januari in Benidorm aan. In de middag was er gelijk een drieluik, waarbij O18 in de eerste wedstrijd tegen de senioren van vv Erix (5-0) speelde en in het tweede duel tegen Daarlerveen 1 (1-1). Na de wedstrijd vrije tijd en het diner. In de avond belandde het gezelschap in de Old Dutch voor een gezellig avondje.

De volgende morgen werd voetvolley gespeeld op het strand, waarbij degenen die te laat bij het ontbijt waren, een duik moesten nemen in zee. In de middag werd een serieus padeltoernooi gespeeld. In de avond werd na het diner een sportcafé opgezocht en werd naar Spaans voetbal gekeken.

Op maandagmorgen stond er al vroeg een training op de planning en s’ middags werd een onderlinge wedstrijd afgewerkt. In de avond is het trainingskamp afgesloten in een pizzeria en werd nog een drankje genuttigd in de bar van het hotel. De volgende morgen moesten de Naaldwijkers al weer vroeg naar het vliegveld en was de ploeg in de middag uitgeblust weer thuis van een geslaagd trainingskamp. De eerste uitwedstrijd was tegen MVV Maastricht en aanstaande zaterdag wacht het thuisduel tegen Fortuna Sittard.

Westlandia O17-1 en O16-1

Bij aankomst in het pittoreske Mierlo, zorgde Dennis voor drie rondleidingen, maar hij wist de kleedkamers niet te vinden. Uiteindelijk maar richting trainingsveld gegaan om daar om te kleden In de buitenlucht, waar het zonnetje lekker doorkwam.

De training bestond uit een kleine toernooivorm waarbij vier teams van vijf spelers een kleine competitie afwerkten. Na de training op naar de lunch en daarna weer terug naar het hotel op zoek naar de kamers. Vanaf zes uur stond het diner klaar. Na het eten was eenieder vrij om te doen waar hij zin in had en er kon van faciliteiten gebruik gemaakt worden zoals zwemmen, sauna, gym, sporthal, tafeltennis, midgetgolf, darten en tennis.

De andere dagen vond er naast fysieke voetbalinspanningen ook een aantal zeer geslaagde activiteiten plaats, zoals mini-voetbal, basketballen, bowlen en cognitieve voetbalspelletjes. Na het grote succes van de zaalactiviteiten, kon iedereen zich opmaken voor de tweede seizoenshelft. In kleine groepjes werden alle doelstellingen geformuleerd en uiteindelijk onderbouwd en gepresenteerd door elk groepshoofd. We sloten af met de WK 2022 quiz, waarbij erg gelachen werd!

Uitlooptraining

De volgende ochtend was er een lichte uitlooptraining, werden de kamers opgeruimd en werd afgesloten met groepsfoto. Al met al een fantastisch trainingskamp, heerlijk hotel met veel faciliteiten, top verzorgd. De spelers zijn de begeleiders dankbaar voor het regelen van dit trainingskamp.

Lees verder